Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi

16. 04. 2020. 22:05 >> 22:06

SOS NIKŠIĆ

Polaznici Policijske akademije na vebinaru o nasilju u CG

Polaznici 12. generacije Policijske akademije, na dvodnevnom vebinaru na temu "Piramida nasilja, oblici nasilja i rana intervencija", imali su priliku da se bliže upoznaju s različitim oblicima nasilja i značajem rane intervencije.

Tokom vebinara predstavljeni su i ključni statistički podaci istraživanja u Crnoj Gori u vezi sa nasiljem u porodici, a polaznici Akademije su bili u prilici da aktivno učestvuju u radionici i dobiju odgovore na pitanja u vezi s ovom aktuelnom temom.

„Najmanja pažnja poklanja se "blagim" oblicima nasilja, i zato je veoma važno odmah reagovati kako bi se izbjegle teže posljedice“, kazali su učesnici vebinara.

Oni su objasnili da se, prema podacima NVO “SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić”, posljednjih mjesec dana bilježi  očekivan porast broja slučajeva nasilja u porodici u odnosu na prethodni period.

„Ovo znači da, pored problema pandemije, imamo i dodatni problem, koji svakako utiče na psihofizičko zdravlje članova porodice u kojoj se javlja“, kazali su na vebinaru.

Iz Policijske akademije kazali su da, imajući u vidu da policija konstantno unaprjeđuje znanje u vezi sa radom sa žrtvama nasilja, Akademija u Danilovgradu će, u saradnji sa SOS Nikšić, realizovati još jedan vebinar na ovu temu.

Polaznici će se edukovati o oblicima porodičnog nasilja, značaju rane intervencije i procedurama u ovakvim slučajevima.

Vebinari su namijenjeni polaznicama i polaznicima 12. generacije, a naredni će biti realizovan 22. i 23. aprila 2020. godine, pod nazivom "Razvijanje intervencija u slučajevima nasilja u porodici".

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније