Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

16. 04. 2020. 10:33   >>  10:35

ZAVOD ZA METROLOGIJU

Na konkursu učestvovalo 26 mališana

Na kreativnom konkursu „Mjerioci u kuhinji” koji je završen 15. aprila pristiglo je 26 video zapisa djece iz više gradova, saopšteno je iz Zavoda za metrologiju. S obzirom na to da su svi učesnici konkursa pokazali izuzetnu kreativnost i ozbiljan pristup zadatku konkursa, svima će biti i dodjeljene nagrade.

Kreativni konkurs Zavod je pokrenuo 18. marta.

“Na konkursu su učestvovala djeca iz Podgorice, Nikšića, Berana, Cetinja, Budve i Kamenara, koja su u svojim video zapisima pokazala da ostankom kod kuće kreativno ispunjavaju slobodno vrijeme i pri tom pomažu roditeljima uspješno realizujući brojne atraktivne kulinarske recepte”, navodi se u saopštenju.

Zbog interesovanja i pozitivnih reakcija, Zavod za metrologiju omogućio je učešće na konkursu i  djeci iz država regiona, pa su video zapise dostavila i djeca iz Beograda.

“Na taj način, u okolnostima koje su zbog epidemije korona virusa slični u okruženju, Zavod je želio i da mališane van Crne Gore podstakne na kvalitetno i drugačije ispunjeno vrijeme kod kuće”, kazali su iz Zavoda.

U okviru konkursa djeca ili njihovi roditelji mogli su da od kuće prave video zapise u kojima, na primjer, djeca mjere masu ili zapreminu namirnica ili pomažu u pravljenju kolača, palačinki, mafina i sl.

“Uz zabavu, djeca su istovremeno učila i o mjernim jedinicama kilogram, litar, kao i manjim mjernim jedinicama gram, mililitar i njihovoj upotrebi u kuhinji”, navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da su svi učesnici konkursa pokazali izuzetnu kreativnost i ozbiljan pristup zadatku konkursa, svima će biti i dodjeljene nagrade, o čemu će učesnici biti blagovremeno obaviješteni.

“Zavod za metrologiju organizovanjem konkursa „Mjerioci u kuhinji“ dao je doprinos akciji „Ostani doma” i sprječavanju širenja korona virusa, kao i poštovanju mjera i preporuka zvaničnih nadležnih institucija. Shodno tome, Zavod će i u narednom periodu organizovati slične konkurse za djecu u cilju podsticanja kreativnosti, učenja i  zabave kod kuće”, kazali su iz Zavoda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније