Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi [ Mina ]

14. 04. 2020. 23:17 >> 23:13

BOOSTMEUP

Sa najboljim idejama ušli u drugu fazu

Za predakceleracijski program BoostMeUp inicijalno se prijavilo 47 timova, od kojih je 19 ušlo u Bootcamp i narednih nekoliko dana će raditi sa regionalnim i evropskim priznatim stručnjacima iz oblasti inovacija.

„Mladi, kreativni, talentovani i inovativni ljudi koje je okupio BoostMeUp program budućnost su inovativnog i poslovnog ambijenta Crne Gore. Zahvaljujući Start Up idejama koje su ponudili i na čijem će se razvoju intenzivno raditi u narednom periodu, ta budućnost veoma je bliska i izvjesna“, navodi se u saopštenju.

Ideje se tiču energetike, turizma, poljoprivrede, ekologije, ICT-a i usmjerene su u pravcu digitalizacije društva u strateški ključnim oblastima, što se i u ovim okolnostima pokazuje kao jedan od imperativa na globalnom nivou.

„Okolnosti nastale usljed pandemije virusa korona, izmijenile su uslove rada, pa BoostMeUp timovi koriste prednosti Ostanidoma koncepta i projekte predstavljaju posredstvom Zoom aplikacije“, dodaje se u saopštenju.

Uprkos tome, dinamika i plan rada ostaju neizmijenjeni pa će 19 timova sa svojim mentorima praktično nesmetano prezentovati, razvijati i usmjeravati projekte ka njihovoj konačnoj realizaciji.

Na kraju Bootcampa biće napravljen još jedan krug selekcije, čiji će rezultat biti prva generacija predakceleracijskog programa.

Ona će proći višemjesečni program obuke i savladati sedam ključnih modula, odnosno razvoj i validaciju biznis ideje, razvoj proizvoda, usluga i tržišta, kao i upravljanje biznis projektom.

Moduli se odnose i na marketing, istraživanje i analizu tržišta, pitching odnosno vještine prezentovanja, finansijski menadžment i zaštitu intelektualne svojine.

Tokom Bootcamp-a timovi imaju priliku da rade sa ekspertima iz zemalja članica EU kao što su Tanja Senekovič, Petra Karanikić i Vladimir Nedović, kao i regionalnim ekspertima Majom Miljević i Đorđem Ćelićem.

"Program BoostMeUp je ujedno obezbijedio i podršku BeSME projekta kroz koji su u program uključeni ključni EU ekspert, Phillipe Geffroy iz Francuske, kao i eksperti Alain Kagan, Arnaud Catinot i Jean-Luc Scherer", navodi se u saopštenju.

Prva BoostMeUp generacija, nakon obuke, imaće mogućnost da učestvuje na Western Balkan Startup Forumu 2020 i svoje ideje predstavi uspješnim preduzetnicima i regionalnim biznis anđelima, ali i dobiti infrastrukturnu i finansijsku podršku u iznosu od po 4,5 hiljada EUR.

Nacionalni program koji ima za cilj razvoj crnogorskog inovativnog ekosistema, realizuju Inovaciono preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis, Naučno-tehnološki park i kompanija Amplitudo uz pokroviteljstvo Ministarstva nauke.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније