Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 04. 2020. 12:55 >> 16:45

"21. MAJ"

U Luci Bar uspješno obavljena smjena posade

Smjena posade broda Crnogorske plovidbe AD Kotor „Dvadesetprvi maj“ uspješno je završena jutros u Luci Bar.

Sa broda se iskrcalo 16 mornara i oficira kojima je istekao ugovor o radu, a na to plovilo ukrcalo se 19 pomoraca, kaže za Radio Crne Gore PR menadžerka Crnogorske plovidbe Emina Stjepčević.

Članovi posade broda, koji su se iskrcali, idu u karantin prema uputstvu i nalogu nadležnih institucija.

Redovna smjena posade odlagala se zbog ograničenja koja su, od početka pandemije koronavirusa, na snazi u brojnim svjetskim lukama gdje je brod "Dvadesetprvi maj" bio na vezu, ističe Stjepčević.

"S obzirom na to da je brod "21. maj" došao u Luku Margera kod Venecije, naša kompanija je odlučila da smjenu posade uradi na sidrištu Luke Bar. Brod u je u Bar stigao jutros. Smjena posade inače je urađena u dogovoru sa Nacionalnim koordinacionim tijelom za zarazne bolesti, Institutom za javno zdravlje, Upravom pomorske sigurnosti i Upravom za inspekcijske poslove. Jadroagent Bar, kao angažovani agent, organizovao je prevoz posade, sa i do broda, lučkim remorkerom", navela je Stjepčević.

Pomorci koji su stigli u Crnu Goru idu u četrnaestodnevni karantin, a pomorci koji su se ukrcali bili su u samoizolaciji prethodne dvije sedmice, kaže Stjepčević .

Posade brodova Crnogorske plovidbe AD Kotor primjenjuju sve mjere zaštite koje su definisale Svjetska zdravstvena organizacija i Međunarodna pomorska organizacija u cilju prevencije širenja koronavirusa.

"Crnogorska plovidba je zahvalna svim državnim organima koji su omogućili povratak naših pomoraca u Crnu Goru”, zaključila je predstavnica te kompanije Emina Stjepčević.

Milorad Filipović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније