Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dan [ Objavila: M.L.B. ]

12. 04. 2020. 07:43 >> 07:42

PODACI UIKS-A

U Spužu 156 osuđenih za ubistvo

U spuškom zatvoru trenutno se na izdržavanju kazne nalazi 156 osoba osuđenih zbog izvršenja krivičnog djela ubistvo, od čega je njih sedam osuđeno na maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina.

Prema podacima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, od ukupnog broja osuđenika za najteža krivična djela njih 37 izdržava kaznu za teško ubistvo, 39 robija zbog izvršenog krivičnog djela ubistvo, a jedna osoba je osuđena zbog teškog ubistva u prekoračenju granica nužne odbrane.

Portparol UIKS-a Nebojša Janković kazao je za Dan da su iza zidina spuškog zatvora i 22 lica koja su izvršila krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, 54 lica koja su osuđena zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju i po jedan osuđenik zbog ubistva u pokušaju u prekoračenju granica nužne odbrane, zbog ubistva u prekoračenju nužne odbrane i zbog ubistva na mah.

“Od ukupnog broja lica osuđenih za ubistvo, 152 su muškarci, dok su samo četiri žene. Najstariji osuđenik ima 75 godina, dok je najmlađi napunio svega 24 godine”, kazao je Janković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније