Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 04. 2020. 09:30   >>  13:49

ČESTITKE

Praznik da donese mir, blagostanje i radost

Predsjednici partija i lokalnih samouprava čestitali su Uskrs građanima katoličke vjeroispovjesti i onima koji po gregorijanskom kalendaru slave ovaj praznik.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan čestitao je Uskrs građanima i građankama koji ovaj najradosniji hrišćanski praznik slave prema gregorijanskom kalendaru.

„Više nego ikada potrebna nam je solidarnost, zajedništvo, razumijevanje, ljubav i briga o bližnjima kako bismo savladali sva iskušenja ovih izazovnih vremena. Neka vam Uskrs, koji slavi život  i spasenje, donese blagostanje i dobro zdravlje. Srećan Uskrs“, navodi se u čestitki gradonačelnika Kašćelana.

Praznik je čestitao predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

"Neka Uskrs, koji nosi simboliku obnavljanja života, u vaše domove donese mir, blagostanje i radost, a u naš grad praznični duh vjekovima njegovanog međuvjerskog poštovanja i sklada. Neka sa ovim velikim praznikom, nakon nemilog vremena u kojem smo se našli, cijelom čovječanstvu nastupi novo vrijeme, vrijeme pobjede zdravlja i života," navodi se u čestitki.

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac čestitao je Uskrs pripadnicima katoličke vjeroispovijesti.

"Svim sugrađankama i sugrađanima rimokatoličke vjeroispovijesti i svima koji slave prema gregorijanskom kalendaru u lično i u ime Opštine Tivat čestitam veliki hrišćanski praznik sa željom da predstojeći blagdani donesu mir i zadovoljstvo.

U teškoj situaciji globalne pandemije kakva je zadesila cijeli svijet, Uskrs je pravi trenutak da se prisjetimo koliko je važno da smo tu jedni za druge i da pomognemo jednima drugima, da pokažemo solidarnost i humanost. To su istinske vrijednosti civilizacije koje danas još i više moramo imati na umu kako bismo iz suočavanja sa pandemijom izašli još svjesniji da samo kao zajednica nijesmo nemoćni, i još spremniji da gradimo i razvijamo Tivat nakon krize. U lično, i u ime Opštine Tivat želim da praznik provedete okruženi najmilijima ostajući u svome domu", poručuje Kusovac.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović čestitao je Uskrs svim građanima i građankama rimokatoličke vjeroispovijesti, nadbiskupu barskom Roku Đonlešaju kao i svještenstvu rimokatoličke crkve.

“Neka predstojeći blagdani unesu mir i sreću u važe živote i neka budu prilika da svi zajedno promislimo o istinskim vrijednostima čovječnosti, tolerancije, praštanja i zajedničkog života. U ovom izazovnom vremenu kada se cijeli svijet suočava sa opasnom epidemijom, potrebno je imati još više snage, jedinstva i solidarnosti koje će postaviti temelj za izgradnju boljeg i naprednijeg društva nakon ove krize. Želim vam da uskršnje praznike provedete sa najbližima, u najboljem zdravlju i sreći i u sigurnosti, ostajući u svojem domu”, naveo je Popović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније