Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila J.B.Č. ]

04. 04. 2020. 09:28 >> 12:05
1

NIKOLIĆ

Univerzitet u vanrednim okolnostima radi normalno

Univerzitet Crne Gore (UCG) u vanrednim okolnostima neumorno radi kako bi studentima omogućio da kontinuirano usvajaju znanja i napreduju, poručio je rektor Danilo Nikolić. Studenti za TVCG kažu da za sada sve funkcioniše kako treba.

On je čestitao Dan studenata, navodeći da je to dan kada sa ponosom može da istakne njihove uspjehe, potencijale i kontinuiran rad u cilju izgradnje kao akademskih građana, društveno odgovornih pojedinaca.

"Koji teže osiguranju ekonomskog prosperiteta i demokratskog razvoja crnogorskog društva i države", kazao je Nikolić.

On je podsjetio da se Dan studenata obilježava u znak sjećanja na žrtvu koju je dao studentski pokret koji se, u teškim vremenima za čitavo čovječanstvo, hrabro svrstao na stranu progresivnih snaga odolijevajući prijetnjama i iskušenjima u svijetu koji je napala pošast fašizma.

"Nažalost, ove godine Dan studenata dočekujemo u okolnostima koje ponovo stavljaju cijelo čovječanstvo pred velika iskušenja", upozorio je Nikolić.

Prema njegovim riječima, studenti se danas hrabro i požrtvovano, dostojni svojih kolega od prije 80 godina, angažuju kako bi, zahvaljujući vještinama i znanju koje godinama stiču, pomogli zdravstvenim radnicima u borbi protiv pandemije koronavirusa.

"Kako bi pomogli Univerzitetu da održi kontinuitet i kvalitet nastave, a cijelom crnogorskom društvu da, vođeno njihovom mladalačkom energijom, inventivnošću i vjerom u bolje sjutra, prebrodi ova teška vremena. Zbog toga vam dugujemo veliku zahvalnost", kazao je Nikolić.

On ja rekao da je jedan od najvažnijih ciljeva UCG bio i ostaće unaprjeđenje rada i života studenata kroz osavremenjivanje studijskih programa, kvalitetnog rada nastavnog osoblja i efikasne administrativne podrške.

"To se odnosi i na obogaćivanje društvenih, kulturnih i sportskih studentskih aktivnosti u saradnji sa Studentskim parlamentom", rekao je Nikolić.

On je kazao da je na UCG zbog vanrednih okolnosti u kratkom roku sav nastavni proces prilagođen studentima, kako bi u sigurnosti svog doma nesmetano nastavili sa akademskim obrazovannajem.

"Uz molbu da u ovim danima pokažete dodatno strpljenje, razumijevanje i društvenu odgovornost, i uz najbolje želje za vaše dobro zdravlje i zdravlje vaših porodica, želim vam srećan Dan studenata", rekao je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније