Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

03. 04. 2020. 17:17 >> 19:27

ČESTITKE ZVANIČNIKA

"Ulcinj važna karika u lancu modernog razvoja CG"

Crnogorski premijer Duško Marković uputio je čestitku povodom Dana opštine Ulcinj, koji se obilježava sjutra, 6. aprila.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Dana opštine Ulcinj, predsjedniku Loru Nrekiću, predsjedniku Skupštine Opštine Iliru Čapuniju, odbornicima, svim građanima Ulcinja, uz najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalji uspješan rad.
 
"Ulcinj sa svojim ljudskim i prirodnim potencijalima, i svojim multietničkim skladom kao istorijskom odrednicom državnog bića Crne Gore, predstavlja važnu kariku u lancu njenog modernog razvoja, jedan od dragulja njene ukupne turističke ponude po kojoj je prepoznatljiva u Evropi i svijetu", naveo je Đukanović.

Jednako tako, kako je istakao, građani Ulcinja imaju visoke zasluge u procesu obnove države i ponovnog sticanja međunarodne nezavisnosti, učlanjenja u NATO i približavanja članstvu u Evropskoj uniji, kao i jačanja politike dobrosusjedstva i regionalne saradnje.
 
"I u vanrednim okolnostima uzrokovanim pandemijom korona virusa građani i rukovodstvo Ulcinja su kao i mnogo puta do sada položili ispit solidarnosti, sloge i zajedništva, što je najbolja garancija sigurne budućnosti za našu zemlju i njene ljude. Ostaje nam da zajedno sagledamo kako se sa državnog nivoa može dodatno pomoći da se što bezbolnije saniraju posljedice ovog globalnog izazova u svim sredinama", kazao je Đukanović.

Kako je zaključio, najsigurniji put daljeg napretka je valorizacija neiscrpnih resursa vaše opštine u skladu sa principima održivog razvoja i nastavak kvalitetne saradnje lokalne uprave s Vladom i državnim organima.

Brajović: Zajedno prevazići zdravstveni izazov

Građani Ulcinja treba da znaju da će zajedničkim naporima lokalna privreda, sa svojim turističkim i drugim potencijalima, imati podršku države za dalji ekonomski razvoj, na dobrobit Ulcinjana i Crne Gore, kazao je predsjednik crnogorske Skupštine, Ivan Brajović.

On je, čestitajući građanima i rukovodstvu Dan opštine Ulcinj, kazao da se taj praznik ove godine obilježava u teškim iskušenjima "sa kojima se svi zajedno suočavamo".

"Uvjeren sam da ćemo mjerama nadležnih državnih organa, a prije svega sviješću svakog građanina o sopstvenoj ulozi, zajedno uspješno prevazići zdravstveni izazov sa kojim se suočava cijeli svijet, nakon čega slijedi ekonomski oporavak", naveo je Brajović.

On je dodao da građani Ulcinja treba da znaju da će zajedničkim dodatnim naporima, lokalna privreda sa svojim turističkim i drugim potencijalima, imati podršku države za dalji ekonomski razvoj.

"Svim građankama i građanima najjužnijeg turističkog centra Crne Gore upućujem čestitke i najljepše želje", poručio je Brajović.

Marković: Država ima snagu i potencijal da zaštiti građane

Država ima snagu i potencijal, finansijski i institucionalni, da obezbjedi zaštitu i sigurnost svakom građaninu i njegovoj porodici, saopštio je premijer Duško Marković, čestitajući Dan opštine rukovodstvu, odbornicima i građanima Ulcinja.

"Iako ovogodišnji opštinski praznik dočekujete u atmosferi zabrinutosti zbog epidemije koronavirusa, želim i ovom prilikom da vam pošaljem poruku ohrabrenja i istaknem da su zdravstveni sistem i sveukupni kapaciteti Crne Gore u potpunosti spremni da daju adekvatan odgovor na zdravstvene izazove sa kojima smo sučeni ovih dana", naveo je Marković.

On je podsjetio da je Vlada donijela više mjera čiji je cilj olakšavanje života građana i pomoć privredi u vrijeme pandemije koronavirusa, kao i da se radi na izradi plana dodatne i još snažnije pomoći privredi, preduzetnicina i građanima.

"Čuvajte sebe i druge od sebe - zarad dana koji su pred nama i sveukupnog potencijala naše Crne Gore", poručio je Marković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније