Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

03. 04. 2020. 10:45 >> 10:55
1

TOKOM PANDEMIJE

RTCG desetine redakcija pretvorila u informativni servis

Urednik Redakcije za ekologiju i dugogodišnji urednik i voditelj informativnih emisija na Javnom servisu Danijel Garić, kazao je u javljanju za organizaciju COPEAM da je RTCG brzo i adekvatno odreagovala na novonastalu situaciju izazvanu pandemijom virusa Covid-19.

„Menadžment Javnog servisa, koji ima više od 700 zaposlenih, tri dana prije prvog registrovanog slučaja je odlučio da suspenduje i odloži do daljnjeg sve emisije, osim onih informativnog karaktera, zbog obezbjeđivanja socijalne distance na radnom mjestu. Možemo reći da smo Javni servis sa desetinama redakcija potpuno pretvorili u informativni servis građana. Tokom cijelog dana, od jutarnjeg programa do prime time-a, u raznim emisijama imamo respektibilne teme i goste iz svih oblasti, koji doprinose što lakšem razumijevanju i podnošenju ovako teške situacije“, saopštio je Garić.

On je podsjetio da je RTCG ponudila svoje resurse i rezervisala jedan svoj program za organizovanje školske nastave preko televizije, te da se nastava emituje i na portalu rtcg.me

„S obzirom na situaciju i specifično „mentalno stanje nacije“, strah i zabrinutost, program prilagođavamo trenutku. Ima dosta obrazovnog, umjetničkog i zabavnog programa. Povjerenje u RTCG i gledanost u ovim kritičnim trenucima naglo raste“, kazao je Garić.

On je objasnio da je Crna Gora posljednja zemlja u Evropi u kojoj se pojavio Covid-19 i jedna od rijetkih koja je sve neophodne mjere preuzela prije pojavljivanja prvog slučaja virusa, a koje pooštrava u skladu sa situacijom, te da, zbog toga, za sada, uspijeva kontrolisati progres epidemije.

COPEAM je neprofitna organizacija sa sjedištem u Rimu, u Radioteleviziji Italije (RAI), posvećena podsticanju dijaloga i kulturne integracije među glavnim akterima u audio-vizuelnom sektoru regiona Sredozemnog mora. COPEAM okuplja oko 100 subjekata, od čega 39 nacionalnih javnih radio i televizijskih servisa 27 zemalja iz Evrope, sa Balkana, iz Sjeverne Afrie i sa Bliskog Istoka. RTCG je članica mreže COPEAM, koja ima stalno partnerstvo sa Evropskom radio-difuznom unijom (EBU) i Arapskom radiodifuznom unijom (ASBU).

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније