Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi [ Pobjeda ]

01. 04. 2020. 14:25 >> 14:43

U POSLJEDNJIH 70 GODINA

Danas najhladniji 1. april

Na području Podgorice danas je najhladniji 1. april od kada se vrše mjerenja, dok je prošle godine bio najtopliji.

''U Podgorici jutros je izmjereno svega dva stepena, dok će najviša dnevna temperatura biti oko sedam - osam stepeni celzijusa'', saopštio je načelnik Odsjeka za analizu i prognozu vremena u Hidrometeorološkom zavodu Crne Gore Branko Micev.

Dodaje da je najhladniji 1. april u posljednjih 70 godina, danas i na Žabljaku gdje je palo 30 santimetara snijega, a jutros je izmjereno 9 stepeni, dok se tokom dana očekuje maksimalnih 5 stepeni.

Poređenja radi, Micev ističe i to da je 1. aprila prošle godine na području Podgorice izmjereno 26,7 stepeni, što je maksimalna izmjerena temperatura za prvi dan ovog mesjeca u posljednjih 70 godina.

"Naše područje nalazi se danas pod snažnim uticajem veoma hladne vazdušne mase, koja je došla sa sjevera Evrope. Ova hladna vazdušna masa zahvatila je veći dio Evrope, kao i područje Balkanskog poluostrva i time je uslovila nagli pad temperature vazduha i pojavu sniježnih padavina u svim predjelima Crne Gore, osim u najnižim centralnim i južnim oblastima. Ali, povremeno je i u tim oblastima bilo provijavanja snijega", kazao je Micev.

On je naveo da su na području Ulcinja registrovane sniježne padavine u jutarnjim satima, a da je temperatura vazduha iznosila između jedan i dva stepena Celzijusa.

Micev naglašava da je ovaj hladni talas kratkog trajanja.

"Od sjutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Na području glavnog grada sjutra će biti pretežno sunčano vrijeme, a temperatura vazduha će biti oko 13 – 14 stepeni. Narednih dana ona će imati tendenciju porasta", rekao je on.

Veći dio Crne Gore jutros je osvanuo pod bijelim pokrivačem a najviše snijega, oko 30 santimetara, izmjereno je na Žabljaku.

Snijeg je tokom noći padao i na Cetinju gdje visina sniježnog pokrivača iznosi oko 20 cm, a zabijeljelo je i u gradovima na sjeveru Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније