Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 10. 2013. 08:34 >> 08:34
4

ODLUČILO MINISTARSTVO

Hram dobio upotrebnu dozvolu

Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici dobio je upotrebnu dozvolu koju je izdao Direktorat za građevinarstvo Ministarstva održivog razvoja i turizma, a na osnovu građevinske dozvole koju je 22.septembra 1997. godine izdalo Ministarstvo uređenja prostora.

 

 

 

U rješenju koje je potpisaodirektor Direktora za građevinarstvo Danilo Gvozednović, prema pisanju "Dana", navodi se da je tehnički pregled hrama uradio Institut za građevinarstvo, dok je zahtjev za izdavanje dozvole Ministarstvu stigao 2. septembra.

Inače, Skupština Glavnog grada je 11. juna ove godine izglasala odluku o učešću grada u izgradnji hrama, koje se odnosi na naknadu za komunalno opremanje građevinskog zemljišta u visini od 201. 934 eura.

Osim odbornika SDP-a koji su bili uzdržani svi ostali su glasali za ovaj predlog.

Protomajstor SPC i direktor gradnje Momčilo Stanojević rekao je da su majstori u posljednje vrijeme vrijedno radili, te da je u unutrašnjosti hrama od oko 6.000 kvadrata završeno preko 5.000 freskopisa.

Na prostoru oko hrama planiran je trg ljubavi, koji će vezivati ljude. Istovremeno, u ulici koja prolazi od Bulevara Džordža Vašingtona do Moskovske ulice iza hrama, prostor u dvorišu zgrada Maksim i Normal kompani, kao i parking prostor na mjestu nekadašnje Male pijace ne smiju se zaustavljati i parkirati vozila od sjutra od šest sati do utorka 8. oktobra u isto vrijeme.

Saborni hram Hristovog vaskrsenja biće osveštan 7. oktobra uz prisustvo gotovo svih pravoslavnih patrijarha. Do sada je u svetinju uloženo oko šest miliona eura, a najveći dio finansirali su građani.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније