Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 03. 2020. 09:43 >> 09:45

VUKČEVIĆ

Na MTF-u intenzivna onlajn komunikacija sa studentima

Profesori na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore su u vanrednim okolnostima nastave, izazvane globalnom pandemijom, nastavili sa intenzivnom elektronskom komunikacijom sa studentima, putem mejla, sajta i društvenih mreža.

Prema riječima dekanke ovog fakulteta prof. dr Mire Vukčević, zbog ranije prakse, pomoć koju nastavnici trebaju, u ovom trenutku, je minimalna.

"Prezentacije se postavljaju na sajt Fakulteta pod oznakom odgovarajućeg predmeta, a studentima se šalju i skenirani djelovi literature, koja nije dostupna u elektronskoj formi kao i multimedijalni sadržaji na pojedinim predmetima“, navodi Vukčević.

Sve informacije za studente, dodaje ona, počev od obavještenja o režimu rada studentske službe, pa do informacija vezanih za pojedine predmete, u sekciji su veb stranice fakulteta, u okviru zvaničnog sajta Univerziteta Crne Gore, pod nazivom Obavještenja za studente, a postavljaju se i u Fejsbuk grup i Fakulteta.

"Ono što je specifičnost MTF-a je veliki udio praktične nastave u laboratorijama, koja ne daje mnogo manevarskog prostora za onlajn nastavu. Ukoliko situacija sa epidemijom i posebnim mjerama potraje, najmanje što možemo da uradimo je da, gdje je to moguće, kao u slučaju upoznavanja sa instrumentalnim tehnikama ili instrumentima, organizujemo snimanje nastavnih sadržaja koji će biti dostupni studentima preko neke od platformi“, kazala je dekanka Vukčević.

Rukovodstvo ovog fakulteta razmatra i interaktivniju komunikaciju sa studentima.

"Naša IT služba u saradnji sa Centrom informacionog sistema Univerziteta Crne Gore traži modalitet preko neke od onlajn platformi za učenje na daljinu, kako bi što bezbolnije i kvalitetnije prebrodili ovu neželjenu pauzu“, istakla je dekanka Vukčević.

Svim nastavnicima se pravovremeno prosljeđuju, putem elektronske komunikacije, uputstva vezana za organizaciju nastave.

"Ukoliko pauza potraje, i bude potrebno da se i provjera znanja vrši onlajn, pripremamo se za obuku nastavnika za te potrebe“, zaključuje ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније