Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 10. 2013. 19:44 >> 20:15

REKORDAN BROJ

Podgorica: Ispraćaj hodočasnika za Meku

Rekordan broj hodočasnika iz Crne Gore uputio se danas od medrese "Mehmed Fatih" na hodoćašće u Meku, kako bi obavili hadž, svetu vjersku dužnost muslimana, prenosi agencija Anadolija.

 

Ispred podgoričke medrese danas se također okupio veliki broj građana koji su željeli da isprate hodočasnike na veliko putovanje u Meku.

Vođa puta i sekretar Islamske zajednice Crne Gore Fuad Čekić je u izjavi novinarima kazao da je 107 rekordan broj vjernika koji ove godine putuju da obave hadž i ostanu u Meki 15 dana.

Kemal Mekić iz bjelopoljskog džemata srećan je što ove godine putuje na hadž i to zahvaljujući sredstvima koje je za 19 hadžija obezbijedila ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata.



"Hadž je i ono što bi trebalo muslimani da znaju i ono što će vidjeti tamo, stvar koja je meni donekle identična onoj evropskoj paroli, odnosno paroli Evropske unije, ujedinjeni u različitostima. Upravo je hadž jedan od takvih događaja, ujedinjen u različitostima", rekao je reis Crne Gore Rifat ef. Fejzić.

On je tokom današnjeg ispraćaja hodočasnika napomenuo da su ljudi svih nacija, boje kože, različitih jezika i kulture na jednom mjestu, te da islam ruši sve barijere među ljudima i pokazuje jednakost.

Hadžije iz Crne Gore, koji su danas krenuli na veliko putovanje, putovat će avionom iz Tirane do Saudijske Arabije, zajedno sa hadžijama iz Albanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније