Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 03. 2020. 16:16 >> 17:17

PAVLIČIĆ O KIPSU

Presuda još nije pravosnažna

Kancelarija zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom saopštila je da je 20. marta objavila saopštenje o odbijanju zahtjeva za revizijom presude KIPS DOO i Drekalović protiv Crne Gore (pravično zadovoljenje) u kojem su, kako se navodi, iznijete istinite informacije vezano sa sadržinu zahtjeva za revizijom presude, kao i vezano za odluku tog Suda kojim je predmetni zahtjev odbijen, o čemu je zastupnik Crne Gore obaviješten pismom od 19. marta.

Kancelarija zastupnika, takođe, ukazuje da navedenom odlukom presuda KIPS DOO i Drekalović protiv Crne Gore (pravično zadovoljenje) još uvijek nije postala pravosnažna, s obzirom na činjenicu da je podnosilac predstavke pored predmetnog zahtjeva za revizijom presude, podnio i zahtjev za iznošenjem predmeta pred Veliko vijeće, o čijoj osnovanosti još uvijek nije odlučeno.

"Cijeneći vanredne okolnosti u kojima se nalazi država Crna Gora, kao izuzetno otežan režim rada u kojem se nalazi cjelokupna Kancelarija zastupnika, došlo je do navedenog tehničkog propusta prilikom davanja predmetnog saopštenja, pri čemu su ostali podaci bili tačni. Navedenom informacijom nisu nanijete nikakve pravne štetne posljedice po podnosioca predstavke, niti je to bila namjera prilikom davanja saopštenja, pa ovim putem Kancelarija zastupnika želi da objavi ispravku u vezi sa podatkom da je predmetna presuda postala pravosnažna. Nesporno je da je navedena činjenica morala biti poznata i samom punomoćniku podnosioca predstavke", navodi se u saopštenju Valentine Pavličić, zastupnice Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Podsjeća da je u dosadašnjem radu zastupnik Crne Gore, kao i Kancelarija kojom rukovodi, uvijek postupala savjesno, časno i profesionalno.

"Najbolji pokazatelj navedenog su rezultati koje država Crna Gora ima u postupcima izvršenja presuda Evropskog suda za ljudska prava, čija je koordinacija u nadležnosti zastupnika Crne Gore. U tom smislu, isplate pravičnog zadovoljenja po presudama Evropskog suda se vrše u propisanim rokovima, a preduzete individualne i generalne mjere u cilju ispravljanja povreda koje je utvrdio Evropski sud ocjenjene su pozitivno od strane Komiteta ministara Savjeta Evrope. Konačno, komunikacija sa samim podnosiocem predstavke i njegovim punomoćnikom je tokom cijelog predmetnog postupka pred Evropskim sudom za ljudska prava bila na visokom nivou uzajamnog poštovanja", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније