Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi

20. 03. 2020. 12:53   >>  12:53 1

BANKA HRANE

''Sve što smo imali već smo raspodijelili''

Banka hrane obratila se građanima ukazivši na to da se nalaze u teškoj situaciji i da nažalost ne mogu pomoći ljudima koji od njih traže pomoć oko hrane i higijenskih sredstava. Naglašavaju da su sve što su imali već raspodijelili.

Iz Banke hrane kažu da pomoć od njih ne traže samo korisnici socijale pomoći i penzioneri već i mnogo drugih ljudi koji su nezaposleni, koji dobijaju malu platu, koji su poslati na neplaćeno odsustvo do daljeg, ali i mnogo onih koji su dobili otkaz zbog novonastale situacije.

''Savjetujemo ljude da se javljaju Centrima za socijalni rad i Crvenom krstu u gradovima u kojima žive’’, poručuju iz Banke.

Pozivaju Vladu i firme koje ona kontroliše  da odmah uvedu moratorijum na plaćanje računa za struju i komunalije, prispjelih poreza i obaveza licima koja su u stanju socijalne nužde. Takođe, kako kažu, je neophodno stvoriti prostor u budzetu za intervencije u kriznim situacijama.

''Vlada treba odmah da uvede moratorijum na poskupljenje cijena svih strateških roba vezanih za suočavanje  sa krizom. Posebno medicinskih sredstava i ljekova, ali i osnovnih životnih namirnica, higijenskih sredstava, hrane za bebe’’, poručuju iz Banke hrane.

Naglašavaju da već izvjesno vrijeme imaju poteškoće da nabave namirnice sa kojim bi pomagali ljudima jer ih dobijaju iz donacija humanih ljudi, koji se i sami  suočavaju sa ekonomskim teškoćama i kompanija koje sve manje pokazuju interesovanje za donaciju namirnica.

''Ako ne pomognemo onima koji nemaju ni za hljeb, za kilogram voća da bi jačali imunitet, koji nemaju  za sapun da bi brinuli o higijeni,  neće odoljeti virusu i  to će biti ne samo njihov problem, već problem svih nas'', poručili su.

Iz Banke hrane kažu da trenutno imaju 1 289 porodica na listi čekanja za pomoć, a da su do sada pomogli 21 264 porodice u stanju socijalne potrebe širom Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније