Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 03. 2020. 15:27   >>  15:47

HRAPOVIĆ MEDICINARIMA

"Još jednom uložite napore kako bi pobijedili ovu bolest"

Ministar zdravlja Kenan Hrapović poručio je svim zaposlenima u zdravstvenom sistemu Crne Gore da od njih očekuje da još jednom ulože dodatne napore, i svojom sigurnošću, odgovornošću i energijom pomognu da zajednički pobijedimo ovu bolest i da kao sistem i društvo položimo i ovaj ispit.

Ministar je podsjetio je da su u danima koji su za nama, Vlada Crne Gore i nadležne institucije činile sve da odgode pojavu koronavirusa koji danas, sada je to potpuno jasno, najveća javnozdravstvena globalna prijetnja.

Danas, kada je već jedan broj naših građana zaražen ovom opakom bolešću, on se obratio svim zaposlenima u zdravstvenom sistemu Crne Gore- ljekarima i sestrama, medicinskom i nemedicinskom osoblju.

"Birajući svoj životni poziv, Vi ste nesumnjivo odabrali najhumaniju i zasigurno jednu od najtežih i najodgovornijih profesija. Spašavanje života i svakodnevna briga o zdravlju pacijenata i stanovništva- to svakako jeste. Vi ste i do sada u bezbroj situacija, počesto u skromnim i otežanim uslovima, kao pojedinci ili institucije zdravstvenog sistema, pokazali visoku profesionalnost i odgovornost u obavljanju svog posla", kazao je Hrapović

Ta odgovornost, kako je istakao, iskazana je i potvrđena i prethodnih dana, u šta, kako je kazao, on kao resorni ministar ni jednog trenutka nije ni sumnjao.

Za do sada iskazano požrtvovanje i profesionalizam, ministar je svim zaposlenima u medicinskom sistemu Crne Gore, u svoje i u ime Vlade Crne Gore odao iskreno priznanje.

"No, u svakoj, pa i Vašoj profesiji, postoje one situacije u kojima je lična i profesionalna odgovornost na posebnom ispitu. Za sve Vas, to je ovaj trenutak. Vi ste na prvoj liniji odbrane od narastajuće epidemije, a institucije sistema i građani podrška u preduzimanju mjera da posljedice budu kontrolisane i što manje. U danima koji slijede, od Vas očekujem da još jednom uložite dodatne napore i svojom sigurnošću, odgovornošću i energijom pomognete da zajednički pobijedimo ovu bolest i da kao sistem i društvo položimo i ovaj ispit", zaključio je Hrapović u poruci medicinskom osoblju u Crnoj Gori.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније