Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Darko Bulatović, TVCG ]

18. 03. 2020. 19:47 >> 19:46

DODATNI OPREZ

U Nikšiću pod nadzorom preko 300 osoba

Prvi slučajevi korona virusa u Crnoj Gori nametnuli su dodatne mjere opreza i prevencije. U Nikšiću je pod nadzorom više od 300 osoba, formiran je krizni štab, a za pacijente koji dolaze iz ugroženih područja otvorena je posebna izolaciona soba za preglede i testiranja. U gradu danas slaba aktivnost, ljudi izlaze uglavnom samo da završe hitne obaveze.

U Dom zdravlja i nikšićku Opštu bolnicu dnas se ne ulazi baš lako. Oni koji baš moraju prolaze kroz obavezne higijenske mjere.

U Domu zdravalja otvorena je i izolaciona soba za one koji dolaze iz ugroženih pdoručja ili se požale na simptome koji mogu ukazivati na infekciju koronavirusom. U sobi će konstanto biti dva ljekara sa tehničarima u periodu od 7h do 21h.

"Pacijent se sprovodi ka izolacijonoj sobi, gdje su ljekari. radi se pregled, iskomunicira se  sve, mora se znati sa kim je bio u kontaktu", navodi Ljiljana Adžić, direktorica Doma zdravlja.

Infektivno odjeljenje za slučaj pojave koroona virusa proširilo je kapacitete, ističe direktor Opšte bolnice Ijija Ašanin.

"30 kreveta sa internog smo opredijelili za infektivno i tako napravili 40 kreveta u kojima se mogu smjestiti pacijenti koji su možda zaraženi novim virusom. Iznad svakog kreveta nalaze se pacijent setovi za razvodom gasova, što je svakako visok standard u liječenju pacijenata u bilo kojoj situaciji, a posebno ovakvoj", kazao je Ilija Ašanin, direktor Opšte bolnice.

U gradu danas čini se nešto slabija aktivnost, ljude smo zatekli ispred banaka i prodavnica, uglavnom se poštuje socijalna distanca, a izlazi se uglavnom, kažu, po potrebi.

Iz komunalne policije apeuju na građane da kontakte sa tom službom ostvaruju prekom telefona ili maila. Pripadnici CB Nikšić kontrolišu magistraln puteve zbog zabrane međugradskog saobraćanja, kontrolišu rad ugostiteljskih objekata i poštovanje samoizolacije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније