Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

18. 03. 2020. 15:20   >>  15:19

INSPEKCIJA UTVRDILA

Cijene povećalo 14 prodavnica i pet apoteka

Tržišna inspekcija kontrolom je utvrdila da je 14 trgovinskih objekata povećalo cijene nekih proizvoda. Navode i da je pet apoteka uvećalo cijene dezinfekcionih sredstava i to koncentrovanog alkohola 96%, alkohola 70%, kao i Asepsol spreja. Međutim, kako je inspekcija saopštila nijesu utvrdili nepravilnost u pogledu formiranja i isticanja cijena.

Tržišna inspekcija je u od 9. do 17. marta ukupno izvršila 184 kontrole trgovinskih objekata u kojima se vrši promet prehrambenih proizvoda.

“U 170 slučaja nije došlo do promjene maloprodajne cijene (brašna, mlijeka, jaja, šećera, soli, pirinča, tjestenina, svježeg mesa, ribe, voća i povrća, jestivog ulja, dječije hrane, dječijih pelena, deterdženta za pranje veša i suđa, sapuna), dok je u 14 trgovinskih objekata registrovano povećanje cijena ovih proizvoda”, navodi se u saopštenju.

Međutim u pogledu formiranja i isticanja cijena kod kontrolisanih subjekata, inspektori nijesu utvrdili nepravilnosti.

Takođe, u istom periodu Tržišna inspekcija izvršila je nadzor kod 105 apoteka, od kojih je pet apoteka uvećalo cijene dezinfekcionih sredstava i to koncentrovanog alkohola 96%, alkohola 70%, kao i Asepsol spreja.

“I kod ovih subjekata tržišni inspektori nijesu utvrdili nepravilnost u pogledu formiranja i isticanja cijena, budući da je formiranje cijena na tržištu Crne Gore slobodno osim za lijekove koji se propisuju i izdaju na teret obaveznog zdrastvenog osiguranja”, navodi se u saopštenju.

Navode i da građani u velikoj mjeri prijavljuju povećanje cijena.

“Tržišni inspektori prioritetno vrše nadzor po ovim prijavama i provjeravaju da li su cijene proizvoda formirane u skladu sa propisima”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније