Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 03. 2020. 16:38 >> 16:34
2

ZA ELEKTRONSKU NASTAVU

Bivši učenici Gimnaziji donirali 50 tableta

Bivšu učenici donirali su Gimnaziji "Slobodan Škerović" u Podgorici 50 tableta koji će biti korišćeni za rad od kuće, tokom nastave putem elektronske platforme. Donacija je vrijedna 8,3 hiljade eura.

Saša Šćepanović, Vladimir Perunović i Blažo Đukanović bivši učenici Gimnazije "Slobodan Škerović" sada su vlasici kompanije "Kodio" koja je danas direktorici Gimnazije Zoji Bojanić Lalović uručila tablete.

"Gimnazija je lider u mnogim nastavnim trendovima i naročito prednjači u praćenju digitalnih trendova. Budući da smo bivši gimnazijalci, nijesmo se dvoumili u vezi ove podrške, naročito imajući u vidu podatak da neki od učenika nijesu imali adekvatan uređaj da prate nastavu putem platforme”, rekao je Šćepanović sada izvršni direktor kompanije za softverski inženjering.

Kako je saopšteno izu kompanije "Kodio" radi se veoma kvalitetnim tablet računarima, odličnih tehničkih karakteristika.

"Uređaji imaju mogućnost da pored WiFi, internetu pristupe i putem mobilne mreže, čime se omogućava pristup nastavnoj platformi Gimnazije sa bilo kog mjesta u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Gimnazija je organizovala komunikaciju učenika i profesora putem elektronske platforme kako se ne bi gubio kontinuitet u nastavi tokom perioda primjene epidemioloških mjera, a podrška odgovornih privrednih subjekata od posebnog je značaja za primjenjivost rješanja na sve učenike u Crnoj Gori.

Bojanić Lalović je istakla da je vrijedna donacija vrlo značajna jer će 50 učenika dobiti mogućnost za kvalitetno praćenje nastave.

"Donacija je još važnija jer dolazi od bivših učenika, i kolega. Ona predstavlja kontinuitet podrške bivših gimnazijalaca, koja je već na neki način postala tradicija. To je poseban odnos škole i njenih učenika koji se nikada ne raskida", istakla je Bojanić Lalović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније