Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 03. 2020. 14:25 >> 14:38

KORISTE TRENUTNU SITUACIJU

Euromost: Devastira se rijeka Bistrica

Iz NVO Euromost upozoravaju da se na obalama rijeke Bistrice vrše građevinski radovi i rijeka devastira.

Iz NVO "Euromost" su kazali da su ih građani Gubavča i ribolovci iz Bijelog Polja pozvali da se uključe u zaštitu rijeke "Bistrice", koja se, kako su kazali, devastira u mjestu "Ušće" ispod Ribolovačkog doma, iako je ta rijeka od državnog značaja.

"Na njenim obalama, pa i u samoj rijeci izvode se građevinski radovi, bez bilo kakve građevinske dozvole i saglasnosti agencije za zaštitu životne sredine (uticaja na životnu sredinu), kao i drugih potrebnih saglasnosti i dozvola, sa čime se pored ostalog i zloupotrebljava državna priobalna imovina", navodi se u saopštenju.

Nakon što su ih prije sedam dana građani obavijestili, Euromost je, kako su kazali, odmah obavijestio komunalnu policiju, koja je izašla na lice mjesta, napravila zapisnik i dalje proslijedila inspektoru za vode.

"Međutim i dalje se rijeka devastira i uništava njena obala, gdje se i sužava na djelu u mjestu Ušće, što je razlog da smo danas zatražili od svih inspekcijskih organa, uprave za inspekcijske poslove da odmah reaguju i da pokažu da državne institucije reaguju i u ovakoj situaciji, jer je očigledno da neko koristi trenutnu situaciju zaštite građana od virusa korone, da bi nezakonito izvodio građevinske radove, na štetu rijeke Bistrice i njenih obala", navodi se u saopštenju.

Danas su, kako su kazali iz Euromosta, dobili i fotografije od komunalne policije, koje su napravljene prije sedam dana i sinoć, na kojima se vidi da su radovi nastavljeni i pored obavještenja komunalne policije, ostalim inspekcijama.

"Komunalna policija nas je obavijestila, da su obavijestili i inspektora za vode Dragana Šekularca, da je isti izašao na lice mjesta, da mu je investitor pokazao nekakav zahtjev koji je investitor dostavio Upravi za vode, dok je inspektor utvrdio da se ne radi ni o kakvim utvrdama, već o građevinskim radovima, koji će se koristiti u svrhe ugostiteljstva i da investitor nema nikakve dozvole za izvođenje bilo kakvih radova, pa ni utvrda", kazali su iz te NVO.

Očekuju da odmah reaguje Građevinska inspekcija i Osnovno državno tužilaštvo, kao i druge nadležne inspekcije i spriječe dalju nezakonitu gradnju i uništavanje rijeke Bisatrice, donesu rješenje o zabrani svih radova i nalože investitoru da poruši sve izgrađeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније