Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

17. 03. 2020. 13:25 >> 13:27
1

SNP

Što spremnije dočekati prvi eventualni slučaj obolijevanja

Crna Gora treba što spremnija da dočeka eventualni prvi slučaj koronavirusa, sa dovoljnom količinom svih sredstava koja su potrebna kako bi se odgovorilo na taj izazov, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

Iz te stranke su kazali da je koronavirus u cijelom svijetu izazvao haos i da su mnoge uređene i velike države poklekle pred tom opasnošću.

Međutim, kako su rekli iz SNP-a, to Crnoj Gori ne smije da bude opravdanje za nepreduzimanje mjera koje su neophodne kako bi građani bili zaštićeni i što duže prolongiran ulazak virusa i njegovo širenje.

"Jako je važno da Crna Gora eventualni prvi slučaj virusa dočeka što je moguće spremnija, a to znači sa dovoljnom količinom svih sredstava koja su potrebna kako bismo toj pošasti pružili najbolji mogući odgovor", navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su rekli da informacije koje stižu sa raznih strana govore o tome da stanje u crnogorskom zdravstvenom sektoru nije na nivou standarda u drugim zemljama.

Iz te partije zatražili su od Ministarstva zdravlja da odgovore da li ljekari u Crnoj Gori raspolažu dovoljnim brojem maski, jednokratnih mantila i drugom opremom koja je neophodna za suočavanje sa koronavirusom i koliki je taj broj trenutno.

Iz SNP-a su pitali i da li u apotekama ima dovoljno ljekova koji su neophodni građanima i kada će apoteke dobiti maske i dezinfekciona sredstva koja građani, kako su naveli, danima unazad uzaludno traže.

Oni smatraju da je neophodno što prije da se odgovori na ta pitanja jer su ljekari prva linija odbrane protiv koronavirusa, a, kako su dodali, o obavezi nadležnih organa da redovno i tačno informišu građane ne treba ni govoriti.

"Dok direktor Kliničkog centra uvjerava građane da mogu biti mirni kada su u pitanju zaštitna oprema, kadar i slično, iz Sindikata doktora medicine dolaze oprečne informacije. Oni upozoravaju da zdravstveni radnici ne raspolažu ni najosnovnijom opremom za zaštitu", rekli su iz SNP-a.

Iz te partije su ukazali da je iz Sindikata doktora zdravstva saopšteno da im se desetine ljekara obraćaju sa molbom da im se nabave medicinske i maske sa FFP2 filterom, jednokratni mantili, viziri, rukavice, dezinfekciona sredstva.

Iz SNP-a su naveli da se u apotekama već danima ne mogu naći alkohol, zaštitne maske, sredstva za održavanje higijene i ostalo što je neophodno za zaštitu od koronavirusa.

"Iako ministar zdravlja Kenan Hrapović uvjerava javnost da ljekova ima dovoljno i da nema potrebe da građani prave redove ispred apoteka, građani obavještavaju da su rafovi apoteka poluprazni", dodali su iz te partije.

Kako su kazali, čak su i javni prevoznici apelovali na nadležne organe da im pomognu u obezbjeđivanju dezinfekcionih sredstava i zaštitnih maski za vozače.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније