Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

16. 03. 2020. 20:46   >>  20:48 1

PRIJESTONICA

Kupuju respirator i RTG aparat za Bolnicu "Danilo I"

Poštujući potrebu očuvanja javnog zdravlja, a promptno djelujući na dopis Opšte Bolnice "Danilo I" i na stavove saopštene na Opštinskom timu,Prijestonica će, iz Kapitalnog budžeta za 2020. izdvojiti sredstva za nabavku respiratora i protabilnog RTG aparata za ovu zdravstvenu ustanovu, saopštio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan.

Kašćelan je predsjedavao sjednicom Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje na kojem su razmatrane preporučene mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti i Naredba Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa.

Slijedeći uputstva Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, Prijestonica Cetinje preuzela je sve neophodne mjere da u najkraćem roku identifikuje potencijalne objekte za sprovođenje mjera karantina o čemu je informisala Ministarstvo zdravlja i druge nadležne institucije.

Kašćelan je kazao da će Prijestonica Cetinje, poštujući potrebu očuvanja javnog zdravlja, a promptno djelujući na dopis Opšte Bolnice „Danilo I“ i na stavove saopštene na Opštinskom timu, iz Kapitalnog budžeta za 2020. godinu izdvojiti sredstva za nabavku respiratora i protabilnog RTG aparata za ovu zdravstvenu ustanovu. Opšta bolnica „Danilo I“ trenutno raspolaže jednim respiratorom, dok je jedini rendgen aparat u kvaru.

On je obavijestio članove Opštinskog tima da će Prijestonica Cetinje snositi troškove angažovanja epidemiologa sa epidemiološkim osobljem, koji će na teritoriji Cetinja obavljati dvadesetčetvoročasovni nadzor i epidemiološku anketu sa pacijentima prije upućivanja u Dom zdravlja Cetinje i Opštu bolnicu Danilo I.

Kašćelan informisao je članove Opštinskog tima da je upoznao rukovodioce sekretarijata, direkcija i službi, kao i javnih preduzeća kojima je Prijestonica Cetinje osnivač, sa sadržajem Naredbe Ministarstva zdravlja, te da je svima preporučeno da organizuju dežurstava, smanje neposredni kontakt sa građanima i da rade od kuće.

Kašćelan je kazao da je javnim preduzećima preporučeno da zatvore naplatne punktove, te da za svakodnevno poslovanje i rad sa strankama, koji se odnosi na plaćanja, koriste usluge e-bankinga komercijalnih banaka i pošte.

Zbog pravovremenog informisanja javnosti dogovoreno je da ljekari Doma zdravlja i Bolnice Danilo I, u dogovoru sa rukovodiocima tih zdravstvenih ustanova, budu na raspolaganju za gostovanja Javnom lokalnom emiteru RTV Cetinje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније