Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

16. 03. 2020. 12:53 >> 12:56

PAVIĆEVIĆ PORUČIO

Podijeliti zdravstvene radnike u timove

Predsjednik Sindikata zdravstva Vladimir Pavićević zatražio je od rukovodstava zdravstvenih ustanova da što hitnije podijele osoblje na radne timove.

Cilj je, kako navodi, da se izloženost infekciji ukupnog broja zdravstvenih radnika smanjila i kako bi se, u slučaju pojave pacijenata pozitivnih na korona virus, smanjila mogućnost da veći broj zaposlenih ima obavezu samoizolacije i karantina.

Pavićević je u ime Sindikata zdravstva pozdravio mjere zdravstvenih vlasti i Vlade Crne Gore u sprečavanju pojave i širenja infekcije novim korona virusom.

“Želim da svima Vama koji ste u direktnom kontaktu sa pacijentima dodatno ukažem na potrebu da u narednom periodu strogo sprovodite mjere lične zaštite protiv infekcije novim korona virusom, jer će se oboljeli građani Vama prvo obratiti za pomoć. Svaki pacijent, sa ili bez simptoma respiratorne infekcije je mogući nosilac ovog virusa, i izuzetno je važno da se nakon svakog kontakta sprovedu mjere dezinfekcije”, navodi se u saopštenju.

Pavićevićč dodaje da je takvo postupanje neophodno da bi zdravstveni radnici zaštitili sebe i građane Crne Gore i spriječili mogućnost da oni budu ti koji će doprinijeti širenju infekcije, kao što pokazuju negativna iskustva pojedinih zemalja već zahvaćenih pandemijom.

“ Zbog najveće izloženosti virusu COVID-19, najveća odgovornost je na Vama, i kada je u pitanju liječenje potencijalno oboljelih i kada je u pitanju sprječavanje širenja infekcije. Očekujemo od rukovodstava zdravstvenih ustanova da što hitnije podijele osoblje na radne timove kako bi se izloženost infekciji ukupnog broja zdravstvenih radnika smanjila i kako bi se, u slučaju pojave pacijenata pozitivnih na korona virus, smanjila mogućnost da veći broj zaposlenih ima obavezu samoizolacije i karantina”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније