Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

15. 03. 2020. 11:10   >>  11:36

HRAPOVIĆ

"Barska bolnica spremna za eventualne oboljele"

Ukoliko dođe do pojave oboljelih od virusa korona Bolnica Bar, koja bi bila regionalni centar za jug Crne Gore, raspolaže sa 100 kreveta, dva aparata za hemodijalizu I šest respiratora, dok je još pet u posupku nabavke, saopšteno je tokom posjete ministra Kenana Hrapovića. Barska bolnica sprovodi naredbe Ministarstva zdravlja i preporuke Instituta za javno zdravlje CG, saopštio je ministar.

 

Ministar zdravlja Kenan Hrapović obišao je Opštu bolnicu Bar i u razgovoru sa direktorom Dragoslavom Tomanovićem uvjerio se u kapacitete te ustanove da odgovori potrebama u slučaju pojave oboljelih od koronavirusa.

“Menadžment bolnice podijelio je hitno prijemno odeljenje na - prijemno za pacijente sa respiratornim infekcijama i prijemno za sve druge pacijente”, saopšteno je iz Ministarstva.

Svaki pacijent koji dodje na prijemno ispuni anketu, da li je boravio u zemljama gdje ima oboljelih, da li je bio u kontaktu sa oboljelima ili putnicima iz tih država, i ako na bilo koje odgovori pozitivno, pozova se epidemiolog i on nastavlja procedure.

 

Bolnica je napravila Akcioni plan prijema i liječenja pacijenata oboljelih od korona virusa sa preciznim nalozima za svaku proceduru i postupanje svakog zaposlenog.

“U toj situaciji bi infektivno odjeljenje imalo 100 kreveta, od toga 12 intenzivne njege sa 6 respiratora, jos 5 je u posupku nabavke, i dva aparata za hemodijalizu”, navodi se u saopštenju.

Infektivno odjeljenje bi bilo odvojeno od ostalog dijela bolnice gdje bi se, kako se navodi , sa nesmanjenom posvećenoscu liječili svi drugi bolesnici.

“Ministar Hrapović pohvalio je dosadašnji rad menadženta i poručio da i u narednom periodu moramo svi posvećeno raditi u suočavanju sa ovim izazovom”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније