Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me; Objavila: J.B.Č. ]

15. 03. 2020. 09:48   >>  12:51

AERODROMI CG

Putovati samo ako je to neophodno

Aerodromi u Crnoj Gori funkcionišu pod uobičajenim okolnostima, preduzete su sve sanitarne mjere dezinfekcije, kazala je PR Aerodroma Crne Gore Marina Miketić Nikolić. Ona je pozvala građane Crne Gore da, bez obzira na spremnost na arodromima, sanitarnih ispektora, epidemiologa i ljekara, ipak vode računa i putuju samo ako je to zaista neophodno.

Aerodromi u Crnoj Gori funkcionišu pod uobičajenim okolnostima, kazala je Miketić Nikolić gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore. Ona je podsjetila da je prije tri noći zabilježen slučaj dva naša državljana koja su dolazila iz Beča a koji su imali simptome koronavirusa.

"Imali su temperaturu, zadržani su u avionu pod posebnim mjerama, Sanitarna inspekcija i epidemiolozi su napravili specijalne preglede tih putnika i bili su smješteni u sobi za izolaciju koju imamo na Aerodromu i koja je jako dobro opremljena u slučaju da putnici moraju duže vrijeme tu da ostanu. Oni su testirani na koronavirus i, srećom, rezultati su bili negativni pa su piušteni svojim kućama", kazala je Miketić.

Noć prije toga, kako je dodala, na Aerodromima je bio i slučaj jedne gospođe koja je doputovala iz Španije.

"Ona je takođe bila u karantinu, u toj sobi na aerodromu, prespavala je noć, odrađeni su svi pregledi i testovi i ona je takođe bila negativna na koronavirus ali se prvim sljedećim avionom vratila za Španiju", kazala je Miketić.

Ona je pozvala građane da, bez obzira na spremnost na arodromima, sanitarnih ispektora, epidemiologa i ljekara, da ipak vode računa i putuju samo ako je to zaista neophodno.

Podsjetila je da je zabranjeno putovanje u Njemačku, Japan, Francusku, Austriju. Danas, kako je kazala, avion Rajanera doletjeće iz Njemačke i svi putnici će biti pod specijalnim nadzorom što, kako je dodala, znači da će biti svi pregledani.

"Svi koji imaju najmanje simptome se zadržavaju i rade se testovi, ostali ne samo na ovom letu, nego svi oni koji dolaze iz zemalja gdje je zabilježen koronavirus treba da imaju dovoljno svijesti i sami ostanu u kućnom karantinu bez obzira što u trenutku dolaska u zemlju ne pokazuju nikakve simptome i bez obzira što ih ljekarski tim, uslovno rečeno, pušta kući da budu u samoizolaciji", istakla je Miketić.

Ona je zamolila građane da to poštuju jer je to, kako je istakla, za sada, samoizolacija najboja moguća mjera i put ka čuvanju sebe i drugih.

"Svi letovi ka Itaiji su obustavljeni, takođe Rajaner koji je imao let sa Španijom je takođe obustavljen, Montenegrerlanz neće letjeti za Beč do 28. marta, otakani su svi letovi za Cirih, Frankfurt i Pariz do 1. aprila a ka Ljubljani Montenegroerlajnz neće saobraćati 16, 17. i 24. marta. Što se tiče Tutkišerlanza i linije sa Istanbulom 22. i 25. marta letovi će biti otkazani a Lot-poliš je obustavio sve letove za Varšavu odnosno sada su otvoreni samo za svoje građane koji treba da se vrate u Poljsku", podsjetila je Miketić.

Pozvala je građane da ove i slične informacije prate na sajtovima aviokompanija kod kojih su kupili karte. Preduzete su sve sanitarne mjere dezinfekcije na Aerodromima, ali bez obzira na sve to nije dovoljno ako sami nijesu pažljivi.

"Može doći do novih otkazivanja ili novih rasporeda zato treba prate sajtove aviokompanija", kazala je Miketić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније