Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.B. ]

14. 03. 2020. 15:53 >> 15:52

U SKLADU S MJERAMA

Opština Tivat primjeniće set mjera

Opština Tivat, u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, primijeniće novi plan organizacije rada i čitav set mjera kako bi mogućnost potencijalnog širenja korona virusa bila redukovana.

Iz te lokalne samouprave zamolili su građane da, u cilju očuvanja javnog zdravlja, dolazak u zgradu Opštine Tivat svedu na najmanju mjeru.

Kako su naveli, građani sve neophodne informacije mogu da potraže putem telefona 032/661-301, ili putem e-mail adrese info@opstinativat.me.

Iz Opštine Tivat kazali su da će od ponedjeljka putem web sajta www.opstinativat.me biti omogućeno onlajn upućivanje upita svim opštinskim organima.

Kako su naveli, prethodnih dana više od 250 postera sa informacijama o mjerama prevencije virusa, na našem i engleskom jeziku, podijeljeno je na teritoriji cijelog Tivta, od Krtola do Lepetana.

"U zgradi tivatske Opštine i opštinskih institucija, ustanova i preduzeća uvedene su procedure upotrebe asepsola pri ulasku u zgradu, a sve ustanove su snabdjevene tim sredstvom za dezinfekciju", navodi se u saopštenju.

Predstavnici te lokalne samouprave razgovarali su sa predstavnicima maloprodajnih lanaca i pekara i dio njih će organizovati sistem dostave namirnica na kućnu adresu.

Kako se navodi, sve farmaceutske ustanove raspolažu dovoljnim količinama ljekova i medicinskog materijala.

Shodno predlozima Instituta za javno zdravlje (IJZ), Opština je uputila obavještenje javnim prevoznicima da sve autobuse, auto taksi vozila i autobusku stanicu dezinfikuju na dnevnom nivou.

Info linija je 020 412 858.

Dežurni brojevi Doma zdravlja Tivat su: Doktor Mršulja Jelena, epidemiolog – 067 059 953 (epidemiologija), 032 671 774 , 032 671 981 (opšta praksa) i 032 673 256 (dječji dispanzer).

Informacije se redovno objavljuju na Radio Tivtu i na zvaničnim nalozima Opštine Tivat na društvenim mrežama fejsbuk, instagram i Tviter.

Iz Opštine Tivat pozvali su građane da koriste servis e-zdravlje Fonda za zdravstveno osiguranje da zakažu pregled ili naruče recepte za hronične bolesnike.

"Ako još ne koristite servis e-zdravlje, PIN koji je potreban, umjesto u Domu zdravlja od izabranog ljekara, možete preuzeti u područnoj jedinici Fonda za zdravstveno osiguranje", naveli su iz te lokalne samouprave.

Iz Opštine Tivat kazali su da je trenutno najvažnije da građani budu dobro informisani, ne podliježu panici i vjeruju samo kredibilnim izvorima.

"Disciplina i praćenje preporuka nadležnih institucija najvažniji su za smanjenje broja potencijalno oboljelih. Ponašajmo se odgovorno i vodimo računa jedni o drugima", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније