Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

13. 03. 2020. 11:48   >>  12:58

SD

Inspekcija da kontroliše cijene u apotekama

Socijaldemokrate pozivale su inspekciju da provjeri ima li u našim apotekama povećanja cijena pojedinih proizvoda, zbog pojave koronavirusa.

 

"Takođe, pozivamo ministarstvo zdravlja da raskine ugovor sa svim apotekama u kojima se utvrdi eventualna nepravilnost, kao i da imena takvih apoteka budu dostupna javnosti", poručuju iz SD-a.

Apeluju na sve koji učestvuju u lancu nabavke i prodaje svega onoga što se prodaje u apotekama, da ne koriste ovu situaciju za sticanje ekstra profita, kao i da koriguju marže kako ne bi došlo do povećanja cijena onih proizvoda kod kojih je došlo do povećanja proizvodne cijene usljed nestašice uslovljene situacijom u vezi korona virusa.

"U ovakvim vanrednim okolnostima, potrebna je istinska solidarnost", poručuju iz SD-a.

Demokrate: Kazniti one koji su u uslovima pandemije vidjeli prostor za zaradu

I Demokrate su saopštile da su nadležni državni organi dužni da odmah bez odlaganja izvrše inspekcijske kontrole i utvrde da li su pojedine apoteke u Crnoj Gori podigle cijenu medicinskog alkohola u uslovima pandemije.

"Prema javno dostupnim informacijama postoji osnovana sumnja da su pojedine apoteke iskoristile situaciju u vezi sa virusom korona usled koje je došlo do povećane potražnje za medicinskim alkoholom i brojnim drugim preventivnim medicinskim sredstvima kako bi ostvarile dodatni profit."

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje takva postupanja jer su prije svega, kako kažu, nemoralna, a potom neodgovorna i veoma opasna. Državni organi moraju da obezbijede i pojačan nadzor nad prometom medicinskih sredstava u uslovima vanrednosti i da intervenišu preventivno, a naročito da utiču na cjenovnu politiku u odnosu na one proizvode koji su neophodni u borbi sa rasprostranjenim virusom.

Svim građanima Crne Gore moraju da budu dostupna preventivna sredstva zaštite od virusa i to je država dužna da garantuje i obezbijedi.

Oni subjekti koji su u uslovima pandemije vidjeli prostor za svoj dodatni profit, moraju biti kažnjeni, smatraju u toj partiji. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније