Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 03. 2020. 08:35 >> 12:11

BANOVIĆ ZA TVCG

"U VB nema državljana CG zaraženih koronavirusom"

Ambasador Crne Gore u Velikoj Britaniji Borislav Banović, saopštio je za TVCG, da iz dosadašnjih informacija nema saznanja da je neko od crnogorskih državljana u Velikoj Britaniji zaražen koronavirusom.

Banović kaže da u Velikoj Britaniji ima između 2 i po i 3000 crnogorskih građana, i ističe da je u stalnoj komunikaciji sa udruženjem Crnogoraca u VB. 

"Od juče je primjetno da samo počeli da dobijamo upite o uslovima i mogućim ograničenjima putovanja", navodi on.

Iz dosadašnjih informacija nema saznanja da je neki crnogorski državljanin u Velikoj Britaniji zaražen koronavirusom.

"Iz komunikacije sa našim udruženjem, nemamo podatke da je bilo ko od crnogorskih državljana zaražen koronavirusom. Primjetan je oprez i smanjenje svih aktivnosti. Nema panike. Prema posljednijim informacijama 396 je oboljelih i oni su pod nadzorom, 10 mrtvih, a inficiranih između 5 i 10 hiljada", naveo je Banović.

Virus ne bira ni boju kože ni socijalne slojeve, no vlasti u Velikoj Britaniji, kaže Banović, su saopštile da još neće obustaviti rad u školama i drugim institucijama, jer oni procjenjuju da će tek krajem aprila biti krizna situacija. 

"Oni smatraju da za sada još može da se balansira oštrina predloženih mjera, da se održi balans ekonomije, a procjene su da će ekonomska šteta biti ogromna," zaključio je Banović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније