Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

10. 03. 2020. 07:58 >> 18:02
2

ZEKOVIĆ

Nijesmo za populistički pristup traženja ostavki u policiji

Postupanje policije u ovom trenutku je zakonito, profesionalno i u skladu sa međunarodnim standradima, kazao je predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković.

Savjet za građansku kontrolu rada policije podržao je juče rad Odjeljenja bezbjednosti Cetinje i Sektora kriminalističke policije.

“Rezultati kažu da je rad kriminalitičke policije do sada bio uspješan”, kazao je Zeković, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Naveo je da je u prošloj godini od 22 najteža krivična djela, 20 uspješno riješeno.

“Dosadašnji rezulati kriminalističke policije ukazuju na to da će uspješno biti riješeni i aktuelni slučajevi”, naveo je Zeković.

Savjet je, kako dodaje, odlučio da ne podrži, kako ističe, populistički pristup traženja ostavki u policiji.

“Treba dati određeno vrijeme da se dođe do napretka, a vidimo da ga ima”, kazao je Zeković.

On je naveo i da je crnogorska policija posljednjih mjeseci pod snažnom pažnjom javnosti i pod pritiscima.

Naveo je da Savjet kontinuirano prati rad policije i na raspolaganju su građanima za sve pritužbe i prijave.

“Ono što mi konstatujemo i registrujemo jeste da je u značajnoj mjeri unaprijeđeno i poboljšano policijsko postupanje. Možemo kontatovati da je ono na nivou poštovanja ljudskih prava i sloboda. Primjedbe koje su saopštene su minimalne”, naveo je Zeković i dodao da se Savjet trudi da u najkraćem roku reaguje po prijavama.

“Možemo reći da je u ovom trenutku postupanje policije zakonito, profesionalno i da je u skladu sa međunarodnim standardima”, zaključio je Zeković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније