Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dnevne novine [ Objavila: M.L.B. ]

10. 03. 2020. 06:44 >> 06:43

NAPLAĆENO 8.100 EURA

Zbog rada nedjeljom kažnjeno devet trgovina

Tržišni inspektori su, do 1. marta, kod devet trgovaca utvrdili kršenje odredbe o neradnoj nedjelji zbog čega su izrekli 8.100 eura kazni, saopšteno je Dnevnim novinama u Upravi za inspekcijske poslove.

Sve kazne su naplaćene.

"Od 22. oktobra prošle do 1. marta ove godine tržišni inspektori su u devet slučajeva utvrdili da trgovci rade nedjeljom, suprotno članu 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini. Inspektori su u svih devet slučajeva zatvorili prodajne objekte za period u kojem rad nije dozvoljen”, saopštili su iz Uprave.

Oni su naveli da je ukupan iznos novčanih kazni za šest tgovina i nadležne u tim kompanijama 7.200 eura, dok je za tri preduzetnika izrečeno ukupno 900 eura kazni.

Za nepuna četiri mjeseca od početka primjene odredbe o neradnoj nedjelji, najviše kršenja, ukupno četiri, utvrđeno je kod trgovinskih objekata u Budvi. Po jedna prodavnica je kažnjena u Danilovgradu, Podgorici, Beranama, Kotoru i Tuzima.

Prva neradna nedjelja za trgovine na malo i veliko bila je 20. oktobra prošle godine. Od tada, kako ističu u Upravi za inspekcijske poslove, pod nadzorom su trgovine u svim opštinama.

"U sjedištu Tržišne inspekcije u Podgorici je organizovan rad dežurnog inspektora koji putem telefona prima prijave i odgovara na pitanja građana. Tržišna inspekcija je od 20. oktobra prošle godine do 1. marta ove kontinuirano vršila inspekcijske nadzore nad primjenom propisane obaveze iz člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojom se propisuje da se trgovina ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika, određenim zakonom kojim se određuju državni i drugi praznici”, rekli su u Upravi za inspekcijske poslove.

U Crnoj Gori rade 52 tržišna inspektora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније