Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 03. 2020. 15:01 >> 19:47
3

RESORNI ODBOR

Saslušaće čelnike bezbjednosnog sektora

Odbor za bezbjednost i odbranu saslušaće čelne ljude bezbjednosnog sektora zbog aktuelne situacije u vezi sa obračunima krinimalnih klanova. Termin će biti naknadno utvrđen, a na kontrolno saslušanje biće pozvani predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, policije, Tužilaštva i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Aktuelna bezbjednosna situacija u CG zahtijeva odgovor nadležnih, saglasni su u Odboru za bezbjednost i odbranu. Zato će pozvati na saslušanje čelne ljude MUP-a, Uprave policije, Tužilaštva i Agencije za nacionalnu bezbjednost, kako bi na zatvorenoj sjednici dobili sve neophodne informacije.

“Nama treba ozbiljno kontrolno saslušanje da bismo dobili njihovu odgovornost zašto je stanje ovakvo, jer kriminal ne narasta sezonski nego je potreban duh period da bi narastao do ovog nivoa”, kazao je Ranko Krivokapić (SDP).

“Građani s potpunim pravom uznemireni, dešavaju se stvari koje ne bi smjele da se dešavaju. Imamo i oprečne informacije između policije i Tužilaštva i ni to nije dobro”, naveo je Boris Mugoša (SD)

“Ono što mene brine kao građanina jeste jer ne volim da neko pomisli da ovo radi politika, a dešava se u društvu ... Da bi se to izbjeglo i skinula sumnja, ja sam za to da se održi kontrolno saslušanje”, rekao je na sjednici Ljuiđ Škrelja (DPS).

A takav zahtjev stigao je Odboru od članova iz DF-a, 28. februara, pa je jednoglasno odlučeno da se organizuje kontrolno saslušanje, a termin sjednice predsjednik Odbora utvrdiće naknadno. Odbor je usvojio i izvještaj o radu za prošlu godinu. Predrag Bulatović i Ranko Krivokapić imali su brojne primjedbe, zbog čega su izdvojili mišljenje.

 “Ako u tabeli kaže da je bilo jedno kontrolno saslušanje, za mene nije održano, i mislim da je to značajan korak unazad u odnosu na raniji rad Odbora. Ovo je godina potpunog amnestiranja Tužilaštva pred ovim Odborom i mislim da je to nedopustivo”, kazao je Prerdag Bulatović (DF).

“Formom ne možemo riješiti suštinu. Najviše ćemo pomoći ovoj državi ako budemo efikasni u kontroli tih institucija”, kazao je Krivokapić.

Odbor je usvojio i plan parlamentarnog nadzora za tekuću godinu.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније