Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

09. 03. 2020. 22:51 >> 22:54

JAVNI POZIV

Podrška za izgradnju sistema za navodnjavanje

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške investicijama za izgradnju bunara i bistijerni za 2020. godinu. Kroz javni poziv proizvođačima je obezbijeđena bespovratna podrška u iznosu do 50 odsto od prihvatljivih troškova investicije, odnosno, do 3.000 eura po zahtjevu.

 

Ministarstvo nastavlja sa bespovratnom podrškom poljoprivrednim proizvođačima za izgradnju sistema za navodnjavanje, čime rješavaju dostupnost vode na gazdinstvu i smanjuju rizike u proizvodnji.

“Podršku mogu ostvariti poljoprivredni proizvođači (fizička i pravna lica), kako iz sektora biljne proizvodnje, tako i iz sektora stočarstva. Potrebno je da u trenutku podnošenja Zahtjeva za odobravanje podrške budu registrovani u Registru poljoprivrednih gazdinstava”, saopšteno je iz Ministarstva.

Kroz objavljeni javni poziv podržava se izgradnja eksploatacionih bunara na otvorenom prostoru, u plastenicima i staklenicima kao i za plantažno gajenje voćaka i vinove loze.

“Takođe, uz podršku Ministarstva mogu kupiti i novu opremu za bunare, pumpe, agregate, rezervoare, nove tifone, kao i cijevne linije od bunara do proizvodne parcele. U cilju obezbjeđivanja napajanja stoke vodom podržava se izgradnja novih, ali i adaptacija postojećih bistijerni”, objašnjeno je u saopštenju.

Kroz javni poziv proizvođačima je obezbijeđena bespovratna podrška u iznosu do 50odsto od prihvatljivih troškova investicije, a ne više od 3.000 eura po podnesenom zahtjevu i ne više od 35 eura po metru bunarske bušotine.

“Podrška kod novoizgrađenih bistijerni, ali i kod adaptacije postojećih, je do 50 odsto za nabavku materijala za izgradnju, a ne više od 35 eura po metro kubnom novoizgrađene bistijerne i ne više od 3.000 eura po podnesenom zahtjevu”, navodi se u saopštenju.

I za ovu mjeru, dodatnih pet odsto podrške ostvaruju poljoprivredna gazdinstva čiji je nosilac osiguran po osnovu poljoprivrede.

Proizvođači mogu dostavljati zahtjeve do 01. jula 2020. godine. U slučaju ranijeg utroška sredstava, Javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači i javnost biti obaviješteni na vrijeme.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније