Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

06. 03. 2020. 08:05 >> 08:49
2

PRIČA IZ CENTRA LJUBOVIĆ

Droga, krađe, pa problemi sa porodicom

“Prvo droga, krađe, pa moji nijesu bili zadovoljni, a potom sam imao probleme u porodici i tako je sve počelo”, priča za Jutarnji program 17-ogodišnji štićenik Centra Ljubović.

Priznaje i da razgovor sa roditeljima nije pomagao. Zbog sukoba sa zakonom u ustanovi na Ljuboviću je od jula prošle godine.

“Uvidio sam neke greške dosta toga sam ispravio, vjerujem da se vraćam na pravi put i da ću izaći odavde kao čovjek”, kaže sagovornik TVCG, koji uviđa i da je bio dio lošeg društva.

Za 10 godina sebe vidi kao porodičnog i zaposlenog čovjeka.

A u Javnoj ustanovi “Centar Ljubović” trenutno je smješteno 20 maloljetnika koji su prekršili zakon, od čega je njih 12 smjestio sud, a osam Centar za socijani rad, kazao je rukovodilac vaspitne službe Centra Novo Vukićević.

Navodi i da statistika kaže da je sve više maloljetnika u sukobu sa zakonom.

“Zvanična statistika pojedinih državnih organa ukazuje na to da je maloljetnička delinkvencija u porastu”, naveo je Vukićević.

On kaže i da ustanova radi po najsavremenijim standardima, ali je kako dodaje, važno šta dalje, šta nakon izlaska iz ustanove.

“Dešava se da bude nekoliko puta izrečena vaspitna mjera jednom djetetu, što je normalno i očekivati jer taj postinstitucionalni proces nije na zavidnom nivou”, kaže Vukićević.

On je podsjetio i da maloljetnici u Centru na Ljuboviću mogu da budu smješteni od šest mjeseci do dvije godine. Navodi da ima i onih osuđenih na najteže krivično djelo - ubistvo.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније