Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

04. 03. 2020. 17:06 >> 17:05

VUKOVIĆ SA PURIŠIĆEM

Zajedno unapređuju usluge iz socijalne i dječje zaštite

Gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković, razgovarao je danas sa ministrom rada i socijalnog staranja, Kemalom Purišićem, o unaprjeđenju usluga iz oblasti socijalne i dječje zaštite. Poručeno je da se kontinuirano radi na poboljšanju usluga iz oblasti socijalne i dječje zaštite.

Iz Glavnog grada navode da su sagovornici ocijenili da je segment socijalne zaštite otvaranjem novih servisa u konstantnom progresu i konstatovali da postoji potreba za izgradnjom novog objekta Centra za socijalni rad, kako bi se povećao kvalitet rada te socijalne ustanove i poboljšali uslovi zaposlenih za rad sa građanima.

Glavni grad će, kako je saopšteno na sastanku, ubrzati pribavljanje neophodne dokumentacije za početak izgradnje 96 stambenih jedinica na Vrelima ribničkim. To je jedan od vrlo značajnih državnih projekata koji ima međunarodni karakter u okviru kojeg je Ministarstvo rada i socijalnog staranja preko RHP-a, a uz pomoć donatora, obezbijedilo 6 miliona, a ako sve bude teklo po planu učešće Glavnog grada bilo bi po osnovu ustupanja zemljišta i oslobađanja plaćanja komunog opremanja.

Kao primjer dobre saradnje između Vlade i Glavnog grada istaknuta je izgradnja Doma starih na Starom aerodromu, koji će biti gotov sredinom godine, a Ministarstvo rasda i socijalnog staranja je preuzelo aktivnosti na stvaranju neophodnih pretpostavki da odmah nakon toga taj objekat primi svoje prve korisnike.

Na sastanku je razgovarano i o ideji izgradnje Forenzičkog centra za djecu žrtve nasilja i Kuće socijalnog dijaloga, zaključuju iz Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније