Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 03. 2020. 07:10 >> 07:09
2

JPU "ĐINA VRBICA"

Spavanje ukinuto mimo zakona i bez obrazloženja

Stručno vijeće JPU „Đina Vrbica” u narednih 15 dana mora se izjasniti o odluci ukidanja popodnevnog spavanja za djecu predškolskog uzrasta, a Upravni odbor ustanove mora da na sjednici razmotri to pitanje i o njemu odlučiti vodeći računa o interesima i potrebama djece, piše Dan.

To je odlučio prosvjetni inspektor Boško Lazarević koji je izvršio inspekcijski nadzor u ovoj ustanovi po zahtjevu grupe roditelja koji se protive odluci direktora ustanove Vuka Stanišića da se predškolcima ukine spavanje.

"Prosvjetni inspektor je ukazao i saglasno zakonu odredio primjeren rok od 15 dana od dana dobijanja zapisnika da se Stručno vijeće ustanove, a u vezi sa tzv. „pilot projektom” ukidanja popodnevnog spavanja za djecu predškolskog uzrasta izjasni saglasno propisima, kao i da Upravni odbor ustanove na sjednici koja će biti održana shodno poslovniku o radu Upravnog odbora razmotri aktuelno pitanje i po istom odluči vodeći prvenstveno računa o interesima i potrebama djece”, piše u zapisniku koji je potpisao Lazarević.

On je kazao i da odluka Stanišića ne sadrži poziv na zakonski i podzakonski propis, kao osnovu za donošenje ovakve odluke. Takođe, istakao je i da odluka ne sadrži ni obrazloženje.

“Upravni dobor ustanove, kao organ upravljanja, nije donio nikakvu odluku, u vezi sa ukidanjem obaveznog popodnevnog odmora za djecu predškolskog uzrasta. Po donošenju odluke od 27. januara od strane uprave ustanove, a putem mejla 4. februara članovima Upravnog odbora je dostavljena informacija o započetoj realizaciji „pilot projekta” ukidanja popodnevnog spavanja za djecu predškolskog uzrasta”, navodi se u zapisniku, koji prenosi Dan.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније