Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

03. 03. 2020. 17:21 >> 17:20

AGENCIJA

Kvalitet vazduha danas veoma dobar

Kvalitet vazduha na jugu Crne Gore juče je bio veoma dobar i da nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti ni jednog polutanta. U centralnom i sjevernom regionu koncentracije PM10 čestica su varirale tokom dana, saopštili su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

“Najveće, maksimalne koncentracije juče su izmjerene u 8 časova u Pljevljima 18,8 µg/m3, u ponoć u Podgorici 117,8 µg/m3, te u 20 časova u Bijelom Polju 74,8 µg/m3 i Nikšiću 30,5 µg/m3”, pokazuju podaci Agencije.

Najmanje koncentracije PM10 čestica, kako dodaju, juče su izmjerene u 17 časova u Pljevljima 5 µg/m3, u 13 sati u Podgorici 6,2 µg/m3, u 18 časova u Bijelom Polju 5 µg/m3 i u četiri ujutru u Nikšiću 5 µg/m3.

“Prema podacima sa mjernih stanica za 3. marta, u 14 časova koncentracija PM10 čestica iznosila je 6,6 µg/m3 u Pljevljima, u Podgorici 9,7 µg/m3, u Bijelom Polju <5 µg/m3 i u Nikšiću 14,7 µg/m3”, navode iz Agencije.

Dodaju da je u uslovima bez vjetra i padavina moguće povećanje koncentracije zagađujućih materija u vazduhu, dok će pojava vjetra  i padavina usloviti smanjenje zagađenja vazduha.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније