Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

29. 02. 2020. 14:05   >>  16:23 1

NUHODŽIĆ

MUP kontinuirano unapređuje sistem zaštite i spašavanja

Crna Gora se do sada uspješno borila sa izazovima elementarnih nepogoda. Nijesmo imali nijednu žrtvu zbog neadekvatnog postupanja pripadnika sistema zaštite i spašavanja i to je naš najveći kapital, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na obilježavanju Dana zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i Međunarodnog dana civilne zaštite.

Ministar je naglasio da se u kontinuitetu radi na unapređenju sistema zaštite i spašavanja, kroz ulaganja u opremu i obuke.

U periodu od 2016. godine do danas, kako je kazao Nuhodžić, realizovano je ili se realizuju projekti sa međunarodnim partnerima, u vrijednosti od oko 7 miliona eura.

"Obaveza svih nas je da dajemo aktivan doprinos u smanjenju rizika od katastrofa, jer nam je cilj isti, a odgovornost zajednička. I kao građana i kao pripadnika sistema zaštite i spašavanja", poručio je Nuhodžić.

Ministar je uručio nagrade i priznanje pripadnicima službi.

"Dobitnicima nagrada i priznanja iskazujem poštovanje zbog rezultata koje su postigli. Ne zaboravljamo ni one koji danas nijesu sa nama, a koji su svojim herojskim podvizima dokazali da su solidarnost i humanost vrijednosti koje nas povezuju u teškim situacijama", kazao je ministar. 

Generalni direktor za vanredne situacije MUP-a, Mirsad Mulić, rekao je da se obim i težina poslova u oblasti zaštite i spašavanja stalno usložnjavaju, a razvoj tog sistema sve više dobija na značaju kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

„Građani su pouzdan partner i u preventivnim aktivnostima i u poštovanju preporuka nadležnih službi i organa u situacijama kada se za to nameće potreba“, naglasio je Mulić.

Kako su naveli iz MUP-a, odlukom Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada i priznanja ove godine dodijeljeno je pet novčanih nagrada, osam zahvalnica i jedna značka zaštite i spašavanja.

Novčane nagrade dobili su zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja Berane Milosav Korać, vatrogasac-spasilac iz Službe zaštite i spašavanja Bijelo Polje Filip Tošić, vatrogasac-spasilac iz Službe zaštite i spašavanja Budva Dragan Čupić.

Novčane nagrade dobili su i vođa grupe u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Ranko Racković i
komandir Službe zaštite i spašavanja Pljevlja Goran Čavić.

Iz Ministarstva su kazali da su zahvalnice za doprinos u razvoju sistema zaštite i spašavanja dodijeljene Međunarodnoj nevladinoj organizaciji (NVO) Norveška narodna pomoć, Međunarodnom fondu povjerenja, Upravi carina Crne Gore.

"Zahvalnice su dodijeljene NVO Fondaciji za razvoj sjevera – FORS MONTENEGRO, vatrogascu – spasiocu, zaposlenom u Službi zaštite i spašavanja Ulcinj Kadru Kurtoviću, vođi grupe u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Draganu Stanojeviću.

Kako su rekli iz Ministarstva, zahvalnice su dobili i vođa grupe u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Predrag Milikić i vođa grupe u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Miodrag Đukanović.

"Značku zaštite i spašavanja dobio je zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja Kotor Eduard Kovačić", rekli su iz Ministarstva.

Na današnjoj svečanosti predstavljena je i aplikacija koja je namijenjena građanima i turistima, a koja sadrži bitne podatke u slučaju potrebe za nekom od hitnih službi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније