Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 02. 2020. 22:37   >>  22:36

PARTNERSKI PRISTUP

Aktivirati mlade korisnike MOP-a

Aktivacija mlade populacije koji su korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice (MOP) predstavlja značajan izazov, a međusektorska saradnja i partnerski pristup je jedini odgovor koji će dati pozitivne rezultate u njegovom rješavanju, ukazala je generalna direktorica Direktorata za tržište rada i zapošljavanje Edina Dešić.

Predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja i Međunarodne organizacije rada (MOR) održali su tehnički sastanak povodom projekta "Aktiviraj! Integrisana socijalna zaštita u cilju ubrzanja napretka za mlade ljude u Crnoj Gori".

Riječ je o projektu koji se realizuje sa UN sistemom u Crnoj Gori, čiji je glavni cilj upravo aktivacija mladih na tržištu rada. Na sastanku su razmatrane mogućnosti za pilotiranje projekta koji za cilj ima aktivaciju mladih koji su korisnici socijanih davanja, odnosno materijalnog obezbjeđenja porodice-MOP.

"Dešić je ukazala na dosadašnju uspješnu saradnju sa kancelerijom MOR-a u Budimpešti i Ženevi, te da su znanje, iskustvo, normativna i savjetodavna pomoć koju su eksperti ove međunarodne organizacije pružili Ministarstvu rada i socijalnog staranja doprinijeli uspješnoj realizaciji brojnih aktivnosti u cilju reforme tržišta rada", navodi se u saopštenju.

Specijalistkinja za zapošljavanje MOR-a Danijela Zampini je istakla da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja jedno od najinovativnijih u okviru ovih politika u regionu.

"Prema njenim riječima, Crna Gora ima kapacitete da u kratkom roku prepozna probleme i izazove, te da intenzivno radi na rješavanju istih, što doprinosi dobrim rezultatima i napretku", kaže se u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano i o projektima koje Ministarstvo trenutno sprovodi sa MOR-om, a koji se odnose na unaprijeđenje funkcionisanjaZavoda za zapošljavanje Crne Gore u cilju pune implementacije novih zakonskih rješenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније