Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 02. 2020. 12:32   >>  12:31 1

OCJENJIVANJE U NJEMAČKOJ

Dva zlata za Vranac Plantaža

Vina kompanije “13. Jul Plantaže” osvojila su pet novih medalja na nedavno završenom ocjenjivanju vina Mundus Vini u Njemačkoj, i to dvije zlatne i tri srebrne. U konkurenciji 7.500 vina iz 45 zemalja, zlatnim medaljama okitila su se vina proizvedena od autohtone crngoroske sorte Vranac.

Zlatne medalje dobili su  Premijer 2011 i Stari podrum Vranac 2013, dok su srebrom nagrađeni Vladika 2016, Epoha 2015 i Vranac Reserve 2015.

“Osvojene medalje potvrdile su orjentaciju Plantaža ka beskompromisnom kvalitetu ali i ka trajnom naporu da vina iz Crne Gore zadrže i ojačaju svoju reputaciju na međunarodnom vinskom tržištu, koje sve više traga za vinima od autohtonih sorti, a koja predstavljaju odraz autentičnih nacionalnih kultura”, saopšteno je iz Plantaža.

Pored Decantera, takmičenje Mundus vini u Njemačkoj ubraja se u jedno od najznačajnijih na svijetu, koje ima tradiciju dugu 19 godina i na kojem svake godine učestvuje više od 10.000 najboljih svjetskih vina. 

“Visoko edukovani, stručni vinski žiri koji čine najbolji enolozi, tehnolozi, somelijeri, novinari i distributeri iz preko 50 zemalja svijeta ocjenjuju vina na ovom, najbrže rastućem, vinskom takmičenju na svijetu. Ovogodišnji žiri bio je sastavljen od 268 sudija iz 54 zemlje”, saopšteno je iz Plantaža.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније