Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

28. 02. 2020. 11:52 >> 11:51

UGOVOR VLADE I CRVENOG KRSTA

Pomoć gerontodomaćica dobiće 1.210 korisnika

Ugovor o pružanju pomoći u kući odraslim i starim licima sa invaliditetom za 2020. godinu, potpisali su danas ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak. Ugovorom je precizirana pomoć za 1.210 korisnika usluga gerontodomaćica.

Kako su saopštili iz Cministarstva rada i socijalnog staranja, uslugu će pružati u skladu sa javnim pozivom za šta su finansijska sredstva obezbijeđena iz budžeta, kroz angažnam 121 gerontodomaćice za 1.210 korisnika.

Uslugu pomoć u kući Crveni krst će pružati u 15 opština i to u: Bijelom Polju, Danilovgradu, Nikšiću, Plužinama, Pljevljima, Žabljaku, Kolašinu, Mojkovcu, Beranama, Andrijevici, Petnjici, Plavu, Gusinju, Rožajama i Prijestonici Cetinje, a Ministarstvo će je finansirati u iznosu od 294.300 eura.

"Kontrola kvaliteta pružanja usluge osim na terenu, vršiće se i putem web i android aplikacije koju je i do sada koristilo Ministarstvo rada i socijalnog staranja i centri za socijalni rad. Pružalac usluge 'Pomoć u kući', kako je propisano Pravilnikom o uslovima za pružanje i korišćenje usluga podrške za život u zajednici, obezbjeđuje jednu ili više aktivnosti, a to podrazumijeva nabavku hrane, pomoć u pripremi obroka, pomoć pri kretanju, pri održavanju lične i higijene prostora, pomoć pri grijanju prostora, plaćanju računa za električnu energiju, telefon, komunalije i sl, kao i posredovanje u obezbjeđivanju različitih vrsta usluga za održavanje stana i uređaja za domaćinstvo i nabavku ljekova i odvođenje na ljekarske preglede", ističu u saopštenju Ministarstva rada.

Crveni krst Crne Gore je licencu za obavljanje djelatnosti socijalne i dječje zaštite za uslugu pomoć u kući odraslom i starom licu sa invaliditetom dobio 26.11.2019. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније