Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 10. 2013. 14:00 >> 14:02
1

MELJINE

Adaptira se Vila „Lovćenka“

Po vidljivim radovima koji ovih dana ubrzano teku na vili "Lovćenka" u Meljinama, koja je dio Opšte privatne bolnice Meljine i vlasništva "Atlas grupe", jasno je da nema nikakvog, ranije najavljenog, rušenja tog zdanja.

Skela koja je potpuno pokrila čitavu vilu, kao i veći broj uposlenihi užurbanih radnika, ukazuju da se "Lovćenka" samo adaptira, ili djelimično rekonstruiše.

Zastave Crne Gore i Azerbejdžana potvrđuju priču o zakupu ovog objekta, između kompanija "Azmont" i Atlas grupe, o čemu su proteklih dana pisali crnogorski mediji, a tekstove preuzeli i mnogi u regionu.

Zainteresovanost novinara, odnosno javnosti za ovaj poslovni projekat, kao uostalom i za sve što veliki investitor kompleksa u Kumboru radi i planira, sasvim je razumljiva. Međutim, u ovom slučaju malo je spremnosti sa bilo koje strane da o tome i više kažu. Začuđeni su zanimanjem novinara za, kako kažu "zakup objekta koji je u privatnom vlasništvu''.

Ipak, partneri su dobro "odvagali" i našli svako svoj interes za zakup i novu namjenu vile "Lovćenka".

Kako saznajemo, ovo nekada reprezentativno zdanje, predviđeno za oporavak Josipa Broza Tita, koji nikada nije uspio da ga iskoristi, imala je goste samo ljeti. To nije bilo isplativo i u "Atlas grupi" su procijenili da je pametnije dati je u zakup na tri godine, do početka investicija u Meljinama.

Kada se vila preuredi u njoj će biti smješten "Azmont studio centar" i arhitektonsko-dizajnerska kompanija "Harper Downie" iz Londona, koja je osnovala firmu "Harper Downie Montenegro".

Ovdje će biti projektovan pola milijarde eura vrijedan turistički kompleks i hotel "One&only" u Kumboru.

Inače, konzorcijum "Atlas grupe" od 1. marta 2010. godine je i formalno vlasnik bivšeg Vojno-medicinskog kompleksa u Meljinama kod Herceg Novog.

 

 

Tekst i foto: Radio Jadran

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније