Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 02. 2020. 16:13 >> 16:11

DANAS I SJUTRA

Naučna ekspedicija stigla u Pljevlja

"Naučna ekspedicija" stigla je danas u Pljevlja. Gimnazija "Tanasije Pejatović" je domaćin prve ekspedicije. Učenici osnovnih i srednjih škola kao i zainteresovana javnost su u prilici da danas i sjutra u periodu od 11 do 15 sati unaprijede naučnu pismenost kroz izložbu Nobelovaca, eksperimente, prezentacije i interaktivne oglede.

"Ministarstvo nauke u saradnji sa nevladinim organizacijama koje se bave promocijom nauke organizuje ovaj promotivmi događaj, koji ima za cilj da približi i predstavi nauku na zanimljiviji način", kazala je šefica kabineta u Ministarstvu nauke Đurđina Bulatović.

Direktorica Gimnazije "Tanasije Pejatović" Ljiljana Bajčetić istakla je veliko zadovoljstvo što je Ministarstvo nauke prepoznalo tu školu kao najbolje i pravo mjesto da upravo danas iz te škole započne jedan naučni karavan.

"I nama je izuzetno drago da smo baš mi prva stanica tog karavana“, istakla je Bajčetić i dodala da je sigurna da će među posjetiocima i učenicima biti budućih naučnika kojim će se ponositi njihova škola, grad Pljevlja i država Crna Gora.

Učenici su bili veoma zadovoljni programom „Naučne ekspedicije“ zahvaljujući kojem im je približen praktičan rad s kojim nemaju prilike da se upoznaju u okviru svakodnevne nastave.

Naučna ekspedicija nastavlja svoje putovanje i biće u Bijelom Polju 10. i 11.marta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније