Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

26. 02. 2020. 14:46 >> 14:48
1

MJERE ZA BEZBJEDNIJI SAOBRAĆAJ

Hitna sanacija ograda na bulevarima u Baru

Zbog učestalih saobraćajnih nesreća u Baru, od kojih su dvije nedavno bile sa smrtnim ishodom, u Opštini je održan sastanak predsjednika Opštine Dušana Raičevića i nadležnih u policiji i komunalim službama, a kako bi se preduzele sve mjere za bezbjedniji saobraćaj u gradu.

U proteklom periodu u saradnji sa "Komunalne djelatnosti" Bar u više navrata postavljana je zaštitna ograda na Bulevaru Dinastije Perovića, sa namjerom da se promijene navike pješaka i ograniči prelazak ulice na nepropisnim mjestima, međutim ograda je često vrlo brzo nakon postavljanja otvarana.

Na sastanku je zaključeno da se hitno sprovedu mjere sanacije oštećenja ograde tamo gdje je ograda nepropisno otvorena i da se postave nove ograde na dionicama koje su prepoznate kao frekventne za kretanje pješaka mimo pješačkih prelaza, a to je Bulevar revolucije, kao i da se razmotri mogućnost da se na predmetnim dionicama postave led svjetleći znakovi sa mjeračem brzine.

Kako su istakli sagovornici, postavljanjem usporivača brzine i zaštitnih ograda, rekonstrukcijom asfaltne podloge i trotoara, postavljanjem ulične rasvjete, horizontalne i vertikalne signalizacije, gradske službe rade na unaprijeđenju sigurnosti u saobraćaju.

"Centar bezbjednosti Bar će pojačati mjere i radnje na kontroli poštovanja saobraćajnih propisa i u narednom periodu će represivno djelovati u okviru akcije pod radnim nazivom 'Pješak' koja se u kontinuitetu sprovodi u našem gradu. Apelujemo na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju pravila, jer će u protivnom vozači koji ne propuste pješake na obilježenom pješačkom prelazu, ali i pješaci koji prelaze kolovoz van označenog prelaza, biti sankcionisani", poručio je komandir stanice policije CB Bar Predrag Bušković.

Kako je kazao Raičević, dva nemila dogođaja za manje od mjesec dana u Bulevaru Dinastije Petrovića jako su potresla sve u gradu.

"Ovim putem porodicama upućujem izraze dubokog saosjećanja. Apelujem na sve učesnike u saobraćaju da budu svjesni svoje odgovornosti čim izađu na kolovoz i da se pridržavaju pravila saobraćaja radi svoje bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju. Opština u saradnji sa Centrom bezbjednosti Bar u kontinuitetu sprovodi mjere i aktivnosti u pravcu unaprijeđenja saobraćaja u našem gradu i u tom segmentu neće štedjeti ni sredstva ni napore za dobro svih nas. Nadam se da će zajednično djelovanje svih, kako Opštine i preduzeća Komunalne djelatnosti, tako i Centra bezbjednosti Bar doprinijeti da ovi nemili događaji ne budu dio svakonevnice građana Bara i da će ove mjere dati pozitivne rezultate u cilju povećanja bezbjednosti i smanjenja saobraćajnih nezgoda i hazarda u gradu", kazao je Raičević.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније