Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

25. 02. 2020. 19:19 >> 19:18

KONKURS OPŠTINE BAR

Nevladinim organizacijama 77.000 eura

Opština Bar raspisala je danas Javni konkurs za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2020. godinu, a budžetom je planirana raspodjela 77.000 eura.

Od ukupne sume, kako obavještavaju u Opštini Bar, 40 odsto ili 30.800 eura opredijeljeno je za finansiranje program rada devet NVO koje imaju poseban status, shodno Odluci usvojenoj u lokalnom parlamentu 2018. godine. Preostalih 60 odsto sredstava u iznosu od 64.200 eura će biti raspodijeljen nevladininim organizacijama koje budu učestvovale na Javnom konkursu i čiji projekti zavrijede najveći broj bodova.

"Prednost će imati projekti koji se tiču zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava, društvene brige o djeci i mladima i nauke, umjetnosti, kulture i tehničke kulture. Najviši iznos sredstava po jednom odobrenom projektu iznosi 4.620 eura. Cilj ove finansijske podrške je podsticanje aktivnijeg učešća NVO sektora u kreiranju prosperitetnog lokalnog ambijenta i zagovaranju pozitivnih društvenih promjena", ističe se u saopštenju Opštine Bar koje je potpisala predsjednica Komisije Tanja Spičanović.

Kako napominju, uključivanjem NVO u realizaciju strateških ciljeva pokazuju u kojoj mjeri im je saradnja sa tim sektorom značajna.

"Njihove operativne kapacitete prepoznajemo kao važan resurs za percipiranje potreba različitih slojeva društva i pružanja adekvatnog odgovora na njih. Kroz brojne primjere uvjerili smo se u efikasnost i preduzimljivost nevladinih organizacija,naročito kada je u pitanju neka akutna socijalna problematika i stoga s punim pravom vjerujemo da će ovo biti još jedna prilika da NVO, uz finansijsku podršku Opštine, doprinesu zadovoljavanju određenih prioritetnih potreba u lokalnoj zajednici", navodi se u saopštenju Opštine.

Konkurs će biti otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a prijave se mogu podnijeti na propisanom obrascu koji se može dobiti u Građanskom birou Opštine Bar ili preuzeti sa sajta www.bar.me. Radi pružanja dodatnih informacija o svim pitanjima od značaja za učešće na Konkursu, u Opštini Bar će 10. marta,u terminu od 11 do 14 sati, biti održan Info dan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније