Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

24. 02. 2020. 14:25 >> 19:36
17

MARKOVIĆ

"Zakon važi za sve, Vučić nas neće podučavati"

Mitropolija crnogorsko primorska (MCP) je poreski obveznik koji ne ispunjava obaveze, poručio je premijer Duško Marković.

Marković je novinarima u Londonu kazao i da u zahtjevu Poreske uprave Mitropoliji da plati poreski dug, nema politike. U pitanju je kaže, zakon koje svi moraju poštovati, a MCP je poreski obveznik.

"Da ona ima prijavljeno svega 30 sveštenika u Crnoj Gori za koje već desetak godina ne plaća poreze i doprinose na osnovu njihovih angažmana, a svi vidimo da MCP odnosno Srpske eparhije imaju više stotina sveštenika koji nijesu prijavljeni a po tom osnovu ne podliježu poreskim obavezama", rekao je Marković Televiziji Crne Gore u Londonu.

 

On je kazao da je istovremeno MCP akter raznih finansiskih aktivnosti i poslova iz koje proizilaze i poreske obavaze.

"Ovdje nema nikakve politike, zakon mora da važi jednako za sve u Crnoj Gori i u tome nas neće podučavati niko ni unutar Crne Gore ni van Crne Gore makar to i bio predsjednik Srbije", kazao je Marković, saopšteno je iz Vlade.

On je naveo da su poreski obveznici oni koji rade i ostvaruju odeđena prava u Crnoj Gori a ne građani druge države i njihovi zvaničnici.

"Nema spora, to je zakoniti rad Poreske uprave u sklopu ukupnih aktivnosti povećanja finansijske discipline i eliminacije sive ekonomije. To važi za mitropoliju tako će biti do kraje bez obzira na nervozu i svaku vrstu argumentacije koja liči destrukciju a ne na odgovornost", poručio je Marković.

CG najljepša i najprestižnija investiciona destinacija u Evropi

Predsjednik Vlade Crne Goreporučio je nakon završene IV investicione konferencije za Zapadni Balkan koju je u Londonu organizovala Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) da je Crna Gora ukupno prijateljsko okruženje za strane investitore i najljepša i najprestižnija investiciona destinacija danas u Evropi.

"Nijesu to samo naše riječi, nego gotovo svih investitora i agencija i bio sam zadovoljan što je baš na panou dok je trajala konferencija bio detalj i pejzaž iz Bokokotorskog zaliva". istakao je Marković.

Odgovarajući na pitanje o susretu sa predsjednikom EBRD Sumom Čakrabartijem i projektima koje bi Evropska banka za obnovu i razvoj podržala u našoj zemlji, predsjednik Vlade je rekao da je EBRD već dugo prisutan u Crnoj Gori, te da podržava i državne i investicije u privatnom sektoru.

"U ovom novom trenutku oni su zaista snažno zainteresovani da podrže investicije u oblasti energetike, generalno obnovljivih izvora i zelene energije. Spremni su da podrže projekat rekonstrukcije naših aerodroma, bilo da je to po modelu koncesije ili nekom drugom modelu i naravno mnoge druge projekte u oblasti turizma, poljoprivrede i, kao što sam rekao, privatnog sektora. Mislim da je izdvajanje EBRD-a u projekte u Crnoj Gori, u odnosu na obim naše ekonomije, daleko najveće od svih u regiji", poručio je predsjednik Vlade Crne.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније