Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

24. 02. 2020. 14:07 >> 14:17
13

KORONAVIRUS

Rizik umjeren, ne putujte u ugrožena područja

Rizik od pojave koronavirusa u Crnoj Gori više nije nizak, na nivou je umjerenog, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje (IJZ), navodeći da se putovanja u ugrožena područja ne zabranjuju, ali savjetuju da se ne putuje ako to nije neophodno.

Direktor IZJ Boban Mugoša je kazao na konferenciji za novinare, da se situacija u Italiji drastično promijenila.

"U našem komšiluku imamo vanrednu situaciju, koja se mijenja iz sata u sat. Pratimo pažljivo i u stalnom smo kontaktu sa kolegama iz Italije, iz okruženja, i sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom", kazao je Mugoša.

On je rekao da je danas održana sjednica Koordinacionog tijela za ovu situaciju, koju je sazvao ministar zdravlja Kenan Hrapović.

"Prva mjera je da ne želimo da zabranjujemo komunikaciju ljudi i roba, ali želimo da ukažemo na ozbiljnost situacije", rekao je Mugoša.

Kako je naveo, putovanja u pogođene regije se ne zabranjuju, ali se savjetuje da se ne putuje ako to nije neophodno.

"Obaveza je da se graničnoj policiji i inspekciji jave po povratku u Crnoj Gori", kazao je Mugoša, naglašavajući da će osobe koje dolaze iz ugroženih područja biti stavljene pod nadzor.

Iz Instituta su kazali da se, prema nezvaničnim informacijama, crnogorski državljanin koji se nalazio na kruzeru osjeća dobro i da je test koji su radili Japanci negativan.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније