Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dnevne novine [ Objavila: M.L.B. ]

24. 02. 2020. 06:55   >>  06:54

ZA DVIJE GODINE

Kod kuće kaznu odležalo 310 osuđenika

Za dvije godine, koliko se u crnogorskom pravnom sistemu primjenjuje alternativna krivična sankcija kazna zatvora u prostorijama za stanovanje, 310 osuđenika izdržalo je tu kaznu.

U prošloj godini u svojoj kući kaznu su odležale 163 osobe, navodi se u Izvještaja Ministarstva pravde za 2019. godinu, prenose Dnevne novine.

"U 2019. godini primljeno je 248 predmeta izvršenja kazne zatvora u prostorijama za stanovanje. Izvršeno je 163 predmeta, od čega 34 predmeta iz 2018. godine i 129 predmeta iz 2019. godine, a u toku je izvršenje 43 predmeta dok se u 76 predmeta radi na pripremi za izvršenje. Izvršenih neposrednih kontrola u predmetima je bilo 29, a poslato sudu na dalju nadležnost 76 predmeta”, navodi se u godišnjem izvještaju Ministarstva pravde.

Nešto više predmeta Ministarstvu je dostavljeno u prvoj godini primjene 2018, tada su pristigle 283 presude na izvršenje kazne zatvora u prostorijama za stanovnje, od kojih je u toj godini uspješno izvršeno 147.

Na samom kraju prošle godine 76 predmeta bilo je u pripremi za izvršenje, a iz Ministarstva pravde ranije je saopšteno da vrijeme čekanja na početak izvršenja kazne je uslovljeno sa više faktora prvenstveno da li osuđeno lice ima stambeni prostor u kojem postoje tehnički uslovi za izvršenje kazne, a moguće je i odlaganje izvršenja, zbog čega se ne može govoriti o nekom periodu koji predstavlja određenu pravilnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније