Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: B.B. ]

21. 02. 2020. 15:55   >>  16:18

BOŠKOVIĆ

Preseliće komandu Mornarice, uskoro stanovi za vojnike

Ministar odbrane Predrag Bošković posjetio je Mornaricu Vojske Crne Gore i u okviru radne posjete Baru sastao se sa predsjednikom opštine Dušanom Raičevićem. Razgovarali su o budućim planovima i aktivnostima, i ukazali na izazove u kontekstu naslijeđenih sredstava i opreme iz bivših država i njihovog valorizovanja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, na sastanku je bilo riječi o planovima i aktivnositma u narednom periodu.

Bošković je kazao da su pred nama i određeni izazovi, u smislu naslijeđenih sredstava i opreme iz bivših država i njihovog valorizovanja.

"Razgovarali smo o mogućnostima generisanja svih snaga i potencijala koje Crna Gora ima kada je u pitanju Jadransko more, Lučka kapetanija, Uprava pomorske sigurnosti, Granična policija. Sve to zajednički moramo sagledavati, kako bi sistem bio što efikasniji i moderniji, spreman da odgovori na savremene izazove", kazao je Bošković i dodao šta se planira za komandu Mornarice.

"Naš plan je da komandu Mornarice u narednom periodu selimo u kasarnu "Pero Ćetković'. Time će prestati potreba za ovim objektom", istakao je Bošković i poručio da je poseban fokus Ministarstva na rješavanju stambene problematike zaposlenih u VCG i MO.

"Imajući na umu da nam je u Baru veliki broj pripadnika VCG, koji su tu radno angažovani, a da su im porodice u drugim gradovima na primorju, logično je da njima pokušamo da obezbijedimo da budu stacionirani u ovoj opštini. Ranije smo za stabenu zgradu definisali jednu loakciju, takozvanu Popović ekonomiju. Međutim, to mjesto je opterećeno restitucijom i ostavinskim postupcima, što je usporilo realizaciju projekta. Sada smo sa predsjednikom opštine dogovarali alternativnu lokaciju, pa sam siguran da ćemo u drugoj polovini ove godine i to pitanje početi da rješavamo", istakao je Bošković. 

Predsjednik opštine Dušan Raičević kazao je da je sastanak potvrda kontinuirano dobre saradnje sa Ministarstvom odbrane. Kaže da MO ima punu podršku kada je riječ o sprovođenju aktivnosti, sa posebnim akcenotom na rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u VCG i MO.

"Smatram da zajedničkim djelovanjem možemo da idemo u pravcu rješavanja životnog pitanja pripadnika Vosjke Crne Gore i da pružimo punu podršku toj inicijativi u nadi da ćemo već u toku ove godine moći da stvorimo sve pravne pretpostavke da se sa izgradnjom objekta zaista započne", zaključio je Raičević.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније