Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

21. 02. 2020. 13:08   >>  19:07 3

KORONAVIRUS

IJZ: Državljanin CG u bolnici dok ne ozdravi

Crnogorski državljanin, član posade kruzera "Dajmond princes", zaražen je koronavirusom, pokazali su testovi, saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova. Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore saopšteno je da će, prema trenutno dostupnim informacijama, pacijent biti prebačen u nadležnu bolnicu na kopnu gdje će, po sadašnjoj praksi, biti zadržan do potpunog oporavka i ozdravljenja.

"On je u telefonskom razgovoru rekao da se osjeća dobro", saopšteno je iz MVP. Očekuje se da taj državljanin Crne Gore uskoro bude prebačen sa broda u bolnicu na kopnu, u Japanu.

"O novim informacijama koje se odnose na to u kojoj će bolnici biti smješten, javnost će biti naknadno obaviještena", saopšteno je iz MVP.

Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da će, prema trenutno dostupnim informacijama, pacijent biti prebačen u nadležnu bolnicu na kopnu gdje će po do sadašnjoj praksi biti zadržan do potpunog oporavka i ozdravljenja.

Dodaju da je Institut u kontinuiranoj komunikaciji sa Ministarstvom vanjskih poslova i prati zdravstveno stanje oboljelog.

"Takođe stalna komunikacija je uspostavljenja i kroz kanale predviđene Međunarodnim zdravstvenim pravilnikom (IHR).O novim informacijama javnost će biti blagovremeno obaviještena", navode iz IJZ.

Posljednji putnici s kruzera “Dajmond Princes”, čiji su nalazi na test za koronavirus bili negativni, napuštaju danas taj brod, pošto je okončan karantin koji je trajao od 3. februara.

Na brodu u kojem je bilo 3.700 putnika, koji se nalazi u karantinu u luci Jokohama u Japanu, zabilježen je najveći broj slučajeva oboljelih od COVID-19 van Kine, koji je u četvrtak uveče iznosio 634.

Dva putnika su preminula od posljedica virusa.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније