Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

21. 02. 2020. 09:50   >>  09:48 9

BRAJOVIĆ - ŠENTROP

CG i Turska razvijaju prijateljske i bratske odnose

Crna Gora i Turska imaju veoma razvijene političke odnose i razmjenu posjeta na najvišem nivou, i to se značajno pokazuje i kroz našu intenzivnu ekonomsku saradnju, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović prilikom susreta sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafe Šentopa, koji je upriličen u Turskoj.

"Nalazimo se kao prijatelji kod prijatelja i čini mi se da možemo posjetu delegacije Skupštine Crne Gore parlamentu Turske možemo ocijeniti izuzetno uspješnom. Sa kolegom Šentopom sam imao izuzetne razgovore o nastavku naše parlamentarne saradnje, tu veliku ulogu igraju grupe prijateljstava koje smo već odavno formirali, kao i saradnja naših odbora skupštinskih koji razmjenjuju posjete. Posjetili smo i vaš odbor za međunarodne odnose u Crnoj Gori, kao i naš ovdje u Turskoj i moram da kažem da mislimo da je to pravi način saradnje i razvijanja naših parlamentarnih odnosa. Kao što znate prije nekoliko dana je u posjeti Crnoj Gori bio ministar vanjskih poslova Turske, a on je najavio i posjetu predsjednika Erdogana", kazao je Brajović.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine, Brajović je istakao da je Šentop sa zadovoljstvom prihvatio poziv da posjeti Crnu Goru, a da će on ponovo doći na proslavu godišnjice Velike narodne skupštine Turske.

Šentop je istakao da su Turska i Crna Gora dvije države koje u kontinuitetu razvijaju prijateljske i bratske odnose.

"Turska je jedna od prvih zemalja koja je priznala nezavisnost Crne Gore i od početka je podržavala Crnu Goru na međunarodnom polju, posebno u Evropi, evropskim i evroatlantskim institucijama. Pomno pratimo ekonomski i socijalni razvoj Crne Gore. Posjete na visokom nivou imaju snažan efekat na bilateralne odnose", kazao je Šentrop.

Delegaciju Crne Gore čine i predsjednik grupe prijateljstva sa Velikom narodnom skupštinom Turske Genci Nimanbegu i poslanici Branka Tanasijević i Suad Numanović.

Predsjednik Brajović će nastaviti posjetu Republici Turskoj susretom sa predstavnicima udruženja iseljenika u Istanbulu.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније